Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Неделя
Юни 26
Начало arrow България arrow 7000 души са под карантина в страната

7000 души са под карантина в страната

  Print E-mail
2020-03-22 08:57:49
източник: news.bg

Има полицаи под карантина. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Младен Маринов, който инспектира как се спазват мерките в ромския квартал "Факултета".

Засега не са много. Вече са готови декларациите, които пътуващите трябва да попълват. Припомняме на входа и изходите на градовете бяха изградени КПП-та.

Маринов предупреди хората, че за попълнени неверни данни носят наказателна отговорност.

Предотвратен е опит за контрабанда на 30 тона спирт, обясни още той. Също така имало опит за продажба на фалшиви дезинфектанти.

Младен Маринов призова хората да не са агресивни към полицаите. Сега не е моментът за развлечения и разходки, подчерта той.

На едно от изградените КПП-та е хванат ТИР-аджия под карантина. Решил да се раздвижи с камиона. Над 7000 души са поставени под карантина.

За да се справим със ситуацията е нужна мобилизация, според силовия министър. Иначе той отчете, че парковете и градинките са празни, но голяма група хора се събирали отвъд Околовръстното шосе на София.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини Министерството на здравеопазването актуализира списъка на лечебните заведения, с които има сключен договор за предоставяне на лабораторни услуги. Списъкът включва общо 177 лечебни ...
  Новини На 2 юни по традиция почитаме паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България. Този ден се чества от 1901 година, когато на връх Околчица - лобното място на Ботев, се събират негови ...
  Новини За пети пореден път печелим парламентарни избори. Премиерът Бойко Борисов не изневери на стила си от последната година и анализира резултатите от изборите с видеовключване във фейсбук от двора ...
  Новини Днес православната църква чества паметта на мчнци Мина, Виктор и Викентий.Мина е бил войник, убит в Египет за Христовата вяра при император Диоклетиан (284-305 г.). Той е много известен великомъченик ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?