25 Април 2024 г. Четвъртък

Депутатка от ГЕРБ шокирана от Станишев

2012-10-28 06:44:59

Шокирана съм и съм омерзена от начина, по който един бивш премиер и председател на ПЕС говори за българските деца, а именно, че всяка година управлението на ГЕРБ е равно на 5000 по-малко родени деца.

Това заяви в Русе депутатката от ГЕРБ Светлана Ангелова, която е и зам.-председател на парламентарната социална комисия.

По думите й така "може да говори само един човек, който е на пазара".

"Искам да попитам неговия съпартиец и председател на комисията по труд и социална политика Драгомир Стойнев дали се срамува от своя председател на партията по повод това изказване и по този пазарски начин за българските деца", заяви Ангелова.

Тя обясни, че за три години ГЕРБ са увеличили достъпа за целеви помощи за децата полусираци и децата с увреждания, като е премахнат подоходният праг за получаване на всички семейни помощи.

 През следващата година ще бъдат разкрити 70 общностни центъра в цялата страна, които ще предоставят услуги за деца и техните родители. За три години са били разкрити със 140 социални услуги повече за деца в риск и деца с увреждания.

 

Ангелова информира, че 30 млн. лева ще бъдат отделени от държавния бюджет и целево ще бъдат дадени на общините за изграждането на социална инфраструктура през следващата година.

"С тези пари ние ще можем да започнем строежа на 15-20 детски заведения. Целта е всяка година да се отделят целево средства и за три-четири години ние ще разрешим този наболял проблем за българските семейства. Докато БСП харчеше за чешмички, градинки и водно огледало и същевременно разпродаваха терени на детски градини, ние всяка година ще строим детски заведения", каза Ангелова.

Тя заяви, че на фона на всичко, което се случва в Европа, единствено правителството на ГЕРБ не намалило заплати, пенсии и социални придобивки, предаде БТА.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати