26 Април 2024 г. Петък

Борисов се шегувал: Аудитория от жени, какво да им кажеш?!

2015-01-20 13:25:50
Премиерът Бойко Борисов обясни, че се е пошегувал с изявлението си за жена президент на събранието на Жени-ГЕРБ.

В една подобна аудитория само жени, какво да им кажеш, разясни Борисов думите си, които предизвикаха коментари дали това не е оценка за работата на настоящия държавен глава Росен Плевнелиев.

Днес на Деветата среща на бизнеса с правителството премиерът каза, че президентските избори след две години „не са в дневния ред“ и посочи, че полемиката вероятно се дължи на желание да се създава напрежение и да се даде кратък живот на правителството.

„Завчера бяхме на Жени ГЕРБ, само жени, приповдигната обстановка, на човек му идва от само себе си да има жена президент“, каза Борисов, като посочи, че има жени на ключови постове и е възможно президентската институция да бъде оглавена от дама.

Премиерът обясни пред бизнеса, че за да дойдат инвестиции, е било необходимо да има правителство. Държавата ни беше по-мила, отколкото за мен, ГЕРБ, за Радан – Реформаторския блок, каза Борисов и подчерта, че не е имало никакви задкулисни разговори и намерения.

По думите му предстоящите местни избори ще бъдат голямо изпитание. Борисов обаче изрази надежда, че „ще успеем да демонстрираме, че сме израсли“ и обеща, че ГЕРБ ще демонстрира воля и желание за промяна.

Пред бизнеса той заяви още, че силата на България е в това да се консолидират всички и да работят за успеха. Колкото по-малко се делим, толкова по-добре, заяви Борисов.

Според него само направеното през последните два месеца си е заслужавало усилията.
Борисов посочи, че страната ни е подложена на силен натиск и това са разбрали партньорите ни от ЕС след изявлението на руския президент Владимир Путин от Турция, когато обяви прекратяването на проекта за газопровод „Южен поток“.
Министър-председателят каза, че като „минат емоциите“, ще преговаряме с Турция и с ЕС България да остане в транзита на газ с газовия хъб, който властта предлага или по друг начин. Премиерът подчерта, че е оптимист за залежите на газ у нас в блоковете в акваторията на Черно море.

По отношение на пенсионната реформа той заяви, че целта е да има добра доходност,. Борисов заяви, че „два-три фонда са добре, другите трябва да се дисциплинират – да бъдат конкурентоспособни, да има добра отчетност“.

Премиерът подчерта, че управляващите не искат да създават напрежение, нито на пазара да влязат нови фондове, а да има гаранции, че хората ще си получат пенсиите.

Борисов каза още, че е умерен оптимист как се събират приходите в сравнение с миналия януари. По думите му първостепенна задача на службите е борбата с ДДС измамите, с укриването на данъците и сивия сектор.

Задачата им била да съберат с до милиард лева повече и ако това се случи, според Борисов ще може да се свърши доста работа. 

Премиерът обеща земеделците да получат субсидиите си навреме, но подчерта, че няма да отстъпи за ведомствените бензиностанции, „защото нито са свързани с НАП, нито има отчетност“.

Борисов съобщи, че парите, които се изплащат на ден на вложителите в КТБ, са 20-30 млн. лв. По думите му трябва да се направят изводи защо това е допуснато, но подчерта, че всяко правителство е длъжно да подкрепи банковата система. 

Премиерът каза, че от еврофондовете 25 млн. евро ще бъдат прехвърлени за следващия програмен период. Това е много ярък жест към това правителство, оцени Борисов.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати