24 Април 2024 г. Сряда

Да се напънем и да сложим жена за президент, призова Борисов

2015-01-18 21:59:29

Бойко Борисов по време на общото събрание на ЖЕНИ ГЕРБ. Снимка ГЕРБ


Защо не се напънем и не сложим за президентските избори една жена президент. Имаме достатъчно фигури, които можем да обсъждаме. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на общо събрание на ЖЕНИ ГЕРБ в НДК.

„В ГЕРБ на постовете, на които имаме жени, просто нямаме по-добър мъж за тях”, подчерта Борисов. „Нашите жени са заслужили своите места, а не са поставени просто, за да има жени”, каза още той, цитиран от„Фокус”.

„Слушах Йорданка Фандъкова с каква болка говори за вчерашния протест. Това са провалени партии и те самите знаят, че нищо не могат да направят, но трябва да ги разбираме. Когато взехме София, всичко беше приватизирано. София нямаше нито план, нито канализация. Сега е останала малка част, която трябва да донаправим. Тези, които организират протести, са в историята. Те виждат колко не могат”, заяви той.

Премиерът благодари на партиите, които заедно с ГЕРБ участват в управлението. „Дори само това, което сме направили до момента е достатъчно. Само това си заслужаваше да влезем в това правителство”, заяви Борисов.

Премиерът отново коментира и отпуснатите пари по еврофондовете, като заяви, че всички програми сега работят за България.

"Ако останем в управление 2015 г., гарантирам, че над 5 млрд. лева ще бъдат разплатени към общини, бизнес и всичко останало. Видяхте през последните седмици, че разплатихме средствата навсякъде по общините. Това са над 90 хиляди човека и фирми, които получиха своите пари от КТБ. 3 млрд. 300 млн. лева "живи пари" са разплатени. Това е спокойствие за вложителите, които месеци наред чакаха това да се свърши и ако нямаше правителство, нямаше как да се случи. Десетки хиляди хора получиха своите пари”, подчерта Борисов.

Той обясни, че влиза в положението и на другите партии и разбира, че сигурно им е трудно.

„Всички сме си дали ясна сметка, че това е по-добрият вариант. Не е идеално, друго е само ГЕРБ и Реформаторският блок да са в управлението. Тогава ще бъдат направени много по-смели реформи. Сега е необходимо да се съобразяваме с повече хора. Но във всички случаи е за добро на страната. Виждате реакциите и отношението към България и в САЩ, и в Европа, и на всички лидери”, заяви още Бойко Борисов.

За ролята на жените говори и зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов. Той припомни, че преди 7 години, когато се е създавала ЖЕНИ ГЕРБ са заложили „на авторитети на жени, които имат характер, за да могат да правят и политика”.

Той посочи, че по време на преговорите за създаване на нов кабинет ледът е бил стопен от трите дами, които водеха преговорите – Цецка Цачева, Румяна Бъчварова и Менда Стоянова.

„От участието ни в сегашния коалиционен кабинет 10 министри са от ГЕРБ. Моля Ви нека да бъдем равнопоставени, защото жените в момента са 6, а мъжете – 4. Казвам това защото г-н Борисов посвети най-важните ресори на жените”, каза още Цветанов.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати