Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Понеделник
Май 25
Начало arrow Пловдив arrow Ръководството на ББЦ в Пловдив хвърли оставка

Ръководството на ББЦ в Пловдив хвърли оставка

  Print E-mail
2014-10-19 20:37:12
източник: news.bg

Градското ръководство на ПП „България без цензура"(ББЦ) в Пловдив подава оставка. В отворено писмо до медиите Дяко Дяков, Юри Величков, ген. Димитър Цветков, Нъшан Деркалестанян, Атанас Панчов и Васил Кльонков обявяват, че чрез този акт поемат отговорност за номинацията на избраната преференциално за народен представител Анна Баракова. Те признават, че осъзнават личната си вина и пред Николай Бареков за това, че на негово място в парламента изпращат изключително неподходящ човек.

Представителите на градското ръководство на ББЦ подчертават, че в последните няколко дни с отвращение наблюдават публичните изяви на 13-ия кандидат в листата на Пловдив-град Анна Баракова. Според тях тя демонстрира войнстваща некомпетентност за функциите на институциите, българската памет и история и категорично отказва да осъзнае личната си отговорност като депутат в 43-ото Народно събрание.

Подаващите оставка се разграничават категорично от действията на Анна Баракова и я призовават да не посрамва повече пловдивчани с неадекватните си действияи да се оттегли като народен представител. „Ние извлякохме нашите поуки от грешката си и печалният ни опит ще бъде като обица на ухото в бъдещите действия на младата ни партия", признават още от градското ръководство на ББЦ в града под тепетата.

Те споделят, че са опитали многократно да се свържат с новоизбраната депутатка, но тя категорично отказвала да осъществи контакт с представителите им, като изтъквала неверни причини, като „заплахи", „натиск" и „страх", за които няма абсолютно никакви факти и доказателства.

В отвореното писмо се припомня, че Баракова е включена в листата на ББЦ - Пловдив заради позицията й на председател на „Евромайки" в район „Източен" в Пловдив, където е посочена от бившия председател на организацията Калина Крумова. За нея се застъпил и дал гаранция и зам.-председателят на областната структура Дяко Дяков.

Към настоящия момент, пишат от градското ръководство,определяме това действие като груба грешка, която е продиктувана единствено от желанието ни представителите на ББЦ в парламента да бъдат излъчени от членовете на структурите в партията ни, а не от кабинетите на ръководството. Явно политическата ни действителност не е напълно готова за толкова демократични, плуралистични и прозрачни действия, смятат още те.

Представителите на партията на Бареков в Пловдив подчертават, че наблюдават как в очите на Баракова Народното събрание е принизено до моден подиум, а в съзнанието й липсват каквито и да е политически възгледи.

В момента България има нужда от отговорни политици, които са готови на лична саможертва в името на бедстващия ни народ, а не от фриволни, лекомислени и случайно попаднали във властта госпожици. За съжаление не виждаме как нейната функция на независим народен представител ще покрие изискванията за висок морал, единомислие за по-добро бъдеще и трезва преценка на сериозните проблеми в обществото", се посочва още в отвореното писмо.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Пловдив
  Новини Магазин в Пловдив започна необичайна инициатива. Собствениците на обекта решили да помогнат на всички възрастни и нуждаещи се хора да укрепят имунитета си, като безплатно им раздават джинджифил и ...
  Новини Заповеди за премахване на 40 жилищни постройки на ул. "Бъндерица" в пловдивския квартал "Столипиново" е издал кметът на район "Източен" Николай Чунчуков. Те са вдигнати ...
  Новини Най-големите таксиметрови фирми в Пловдив обявиха, че са принудени да завишат тарифите заради въведения патентен данък от местния парламент. Той е в размер на 750 лева и според превозвачите това е ...
  Новини Пловдивският апелативен съд възстанови на работа кмета на Пловдив Иван Тотев. Това се случи, след като Окръжният съд в града го отстрани от длъжност по обвинение, че е ощетил общинския бюджет с 1 ...
  Новини Пловдивският окръжен съд реши да отстрани от поста кмета на Пловдив Иван Тотев докато трае разследването срещу него, съобщи БНР. Тотев отговаря пред Темида за обществена поръчка по ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?