Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Събота
Април 17
Начало arrow Политика arrow Има няколко останали живи хора, знаещи истината, разпитайте ги, зове Бареков

Има няколко останали живи хора, знаещи истината, разпитайте ги, зове Бареков

  Print E-mail
2014-07-30 17:52:57
източник: news.bg

И петте документа, за които Николай Бареков твърди, че свидетелстват за престъпното минало на Бойко Борисов,са вече в прокуратурата. Това обяви самият лидер на „България без цензура", цитиран от Bnews, след едночасов разговор в Столичното следствие.

Припомнямеексжурналистът е изпратил сигнал до обвинител номер 1 на държавата Сотир Цацаров, в който твърди, че са му били предоставени документи - „архивни извадки от досието" на Бойко Борисов, издадени от „структурни звена на МВР и службите за сигурност", които съдържат данни за извършени престъпления.

Пред журналистите Бареков обясни, че разполага с цветни копия, а оригиналите се намират в МВР. „Предадох пет броя справки, рапорти и доклади, които съдържат строго секретна информация от 90-те години от Черноморието", посочи той.

Бареков сподели, че документите му звучат доста достоверно. Той изрази надежда оттук нататък прокуратурата да си свърши работата. „В тези документи има много покойници, лека им пръст, но има един-двама живи хора, единият от които в момента претендира да бъде министър-председател", посочи лидерът на ББЦ.

Рапортите са пристигнали в бял плик, който 3 дни е стоял на бюрото на Бареков преди той да го отвори и да види съдържанието му. „Не съм полицай и не очаквам, че някой ще ми прати подобни неща", обясни още ексцжурналистът.

След като е разбрал, лидерът на „България без цензура" е подал и сигнала към главния прокурор.

В отговор на отправени сутринта обвинения, че животът на агента в документа за Георги Илиев и Борисов е силно застрашен, Бареков отговори, че той никога не е разкривал за кого става въпрос.

„Агентът е предаден на прокуратурата. Надявам се човекът да е жив и здрав и да може лично да даде обяснения за това, което е писал", обясни евродепутатът.

„Бойко Борисов се саморазправя с мен сега, защото няма кой друг освен мен да каже истината за него, за неговото управление и да го спре да се върне във властта", каза още Бареков.

От думите му стана ясно, че заради сигнала на Яне Янев за осъществено незаконно финансиране на Николай Бареков и ББЦ от Цветан Василев, на разпит е бил извикан и финансовият директор на „България без цензура"Христо Цирков.

  
 
Коментари (1)
Добави коментар
  • gad - 2014-07-30 19:12:20
  • Да, много хора знаят за мръсното минало на ББ....
 
Последни новини от категория Политика
Новини Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че ...
Новини БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста. - - Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с ...
Новини Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцията на прокуратурата в ...
Новини Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го приемат. ...
Новини ГЕРБ ще внесе свой проект за Конституция днес. Ние искаме ВНС да се произнесе. Това заяви премиерът Бойко Борисов във фейсбук.Той каза, че още днес ще бъдат предприети действия да има възможност за ...
< Предишна новина   Следваща новина >
 

АНКЕТА

Как ви се отразява липсата на социални контакти?