24 Април 2024 г. Сряда

От ББЦ вече говорят за два верни рапорта за Борисов, Коритаров казва, че притискат оперативен агент

2014-07-30 09:43:54

Рапортът за Бойко Борисов е попаднал в ръцете на Никола Бареков по пощата. Това заяви бившият секретар на МВР и член на „България без цензура” професор Николай Радулов.

Според Радулов в случая с документа или документите „всички ще се окажат прави”. Когато Бойко Борисов стана главен секретар на МВР, много мои бивши колеги ми се обаждаха и възмутено коментираха как е възможно при всички разработки срещу Борисов той да заеме поста. Радулов разви тезата, че още тогава са извадени редица документи по разработки срещу Борисов едва ли не за да не изчезнат и за да не бъдат репресирани служители, които са водели оперативна дейност срещу лидера на ГЕРБ.

В документа на Бареков има номер, което подсказва че е заведен в регистъра – значи това е изключва фалшификация, подчерта Радулов в сутрешния блок на Нова телевизия. И от думите му излезе, че едва ли не всеки в системата на МВР може да си бърка в архивите.

Николай Радулов посочи, че ако документът на Бареков е фалшификат, значи играят службите – аз не искам да го вярвам, добави той.

Документът на Бареков е съставен на пишеща машина. Как се добавя текст на документ с пишеща машина, попита журналистът Георги Коритаров. Ами обозначителните знаци – подпис, печат? Това не може да се направи от един човек. Този документ, с който Бареков разполага, е възможно да се създаде, ако извън МВР има специална лаборатория, която да се занимава с фалшификации за документи, категоричен беше Коритаров.

Има и нещо още по-смущаващо в цялата история – кой е оперативният работник, до когото е писан рапортаСамият Бареков каза, че бил разкрил самоличността на информатора Пламен – това е скандално, невероятен пробив в службите. Този човек потенциално може да бъде притиснат откъде ли не, подчерта Коритаров. А наличието на информатора Пламен е факт, защото Светлозар Лазаров също каза, че всичко в документа е вярно без името на Бойко Борисов. Затова и държавата трябва да защити информатора, каза Коритаров.

Георги Коритаров обърна внимание и че в рапорта, в който уж липсва името на Борисов, в графа „Поставени поръчения” фигурира точно името на лидера на ГЕРБ – да се разберат още детайли от информацията „за Бойко Борисов”. Какво означава това – че в МВР не знаят разликата между „пасаж” и текст. Според мен се търси кой е информаторът Пламен, сигурен е Коритаров.

Това е несериозно, веднага подскочи като ужилен Радулов. На вас болката ви е, че Румен Петков ви разкри като агент, нападна професорът от ББЦ Коритаров. Този Пламен може отдавна да е мъртъв, колко хора напуснаха службите, заяви Радулов. И заяви, че в „Уикилийкс” има доклади на американските служби за Борисов, които потвърждават тези неща.

Вие работите като агент-провокатор, заяви Радулов. Агент, който е пробивал в китайската агентура (бел. ред – визира себе си), да го наричате провокатор – скъсайте си всички дипломи, заяви Коритаров. И извади флашка с данни как Румен Петков нарочно е разкрил досието му, за да бъде оклепан. Българските служби са готови да продадат всеки, който им сътрудничи – както се случва с въпросния Пламен, каза Коритаров.

Според правилника на ЕП на Бареков може да му свалят имунитета и той да пренесе скандала на европейска почва, което да предизвика европейско разследване от невиждан мащаб, твърди Коритаров.

източник: actualno.com

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати