26 Април 2024 г. Петък

Коалиция между БСП и ГЕРБ ще събуди по невиждан начин протеста, каза Кутев

2014-06-26 08:29:15

Избори ще има в срока, който определи президента – между 28 септември и 13 октомври. Това каза червеният депутат Антон Кутев.

Кутев заяви, че няма затопляне на отношенията между БСП и ГЕРБ. На много хора им се иска, може би и сред нашите редици, добави той. Но ако ще има „подаване на ръка”, то няма смисъл от избори – коалиция и сега можем да си направим, подчерта Кутев в сутрешния блок на Нова телевизия. И добави – в рамките на този парламент няма как да има нова форма на управление. Най-сигурният начин да вдигнем протестите с нова сила е коалиция между БСП и ГЕРБ, каза Кутев.

За добро или лошо Сергей Станишев е най-успешният български политик в Европа, заяви Кутев. Станишев е лидер на ПЕС – това е изключително, а ние не го използваме, мъчим се да го съсипаме. Мисля, че след 20-30 години Станишев ще стои в исторически контекст за България – той водеше единственото правителство, при което имаше невероятен икономически растеж, продължи да реди дитирамби Кутев. На въпрос дали Станишев не си мнението много често, червеният депутат отвърна, че и Борисов, и Цветанов, и Плевнелиев го правят.

Емоционално напрежение в парламентарната група на БСП има, но чак разцепление – не, подчерта Кутев в коментар за разменените реплики между Татяна Буруджиева и Кирил Добрев, като Буруджиева нарече Добрев „цървул”.

Не мога да кажа кога ще се оттегли Станишев от председателското място в БСП – не съм му говорител. Отделно не мисля, че ще има конгрес в БСП преди избори в края на септември и началото на октомври, подчерта Кутев. И отрече, че може той самият да стане председател на БСП.

По отношение на Делян Пеевски и медийният бизнес Кутев призна, че може би е дошло време „Пеевските медии” да почнат да плюят БСП. Но аз не го разбирам неговия медиен бизнес – това е губещ бизнес, те работят на загуба, каза депутатът.

Сега по-остро бих поставил въпроса за Пеевски, тъй като неговата охрана месечно струва повече, отколкото средно получава един пенсионер през живота си, заяви Кутев. Средна пенсия от 250 лева месечно и ако приемем, че периодът за получаване е около 10 години, излизат 30 хил. лева, направи сметката Кутев.

На въпрос дали БСП се е скрила от Руси Статков заради „Булгартабак”, Кутев отговори, че не си спомня такъв разговор в Изпълнителното бюро на БСП. Осъзнавам, че имиджът на БСП страда от коалицията с ДПС. И не отговори дали БСП си затвори очите за източване на „Булгартабак” заради коалицията с ДПС. Кутев категорично заяви, че е мантра, че Доган управлявал България.

Според Кутев в последните дни целенасочено е имало опит да се събори КТБ, но има опит да се събори и друга банка, и банковата система. Има и опит да се бутне валутния борд. Прокуратурата да вземе да види кой го прави, а не да се занимава с Цветан Василев, завърши Кутев.

източник: actualno.com

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати