27 Април 2024 г. Събота

Борисов призова: „да замълчат, да се стегнат и да свършат необходимата работа“!

2014-06-20 09:55:56
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова държавата и местната власт „да замълчат, да се стегнат и да свършат необходимата работа“, а след това да направят анализи и коментари. Той написа това в профила си във Facebook по повод вчерашния порой във Варна, който взе 9 жертви в кв. „Аспарухово“. 

„При едно такова природно бедствие винаги могат да се изкарат много виновни, но това не е необходимо на никого по простата причина, че когато има загинали хора и такива тежки материални щети, това не помага“, смята Борисов.

Според него е недопустимо при такава ситуация държавен чиновник да се оправдава с липсата на комуникации. 

„Напомням на Орешарски, че в МВР има главен оперативен дежурен, който може да се свърже по всяко време на денонощието с всеки представител на институция, а ако не може – разполага с възможността незабавно да изпрати патрул от съответната регионална дирекция, за да открие и осъществи връзка с определения човек“През цялата нощ никой не се отзова на помощ, няма държава вече". 

По думите на лидера на ГЕРБ е невъзможно да не се осъществи комуникация между премиер, кмет на голям град, главен секретар и министър. 

„20-30 секунди или минути след като се получи подобен сигнал в централната дежурна част, че има жертви, това автоматично се докладва на всички длъжности лица", допълни Борисов по-късно пред журналисти в парламента. "Иначе оттук нататък всеки премиер е длъжен да потърси кмета. Или пък съответно кметът, като е уведомил, да намерят начин да комуникират", посочи Борисов.
"Затова просто ме възмутиха всичките с тези изказвания – когато има трупове, когато хората очакват помощ, да си мерят всъщност кой по-малко работа е свършил, а не кой какво е направил", подчерта експремиерът. 

По-рано депутатите в парламента почетоха с едноминутно мълчание жертвите на стихията във Варна. 

Председателят на парламента Михаил Миков обяви, че поддържа постоянна връзка с министър-председателя, вицепремиера и министрите, които са в наводнените райони.

Иначе парламентът не събра кворум за започване на заседание, в залата бяха 98 народни представители. Народните представители от ГЕРБ отсъстваха от пленарната зала. Следващото заседание ще бъде в сряда от 9.00 часа, обяви председателят на Народното събрание Михаил Миков.  

Ако се наложи по някакъв повод Народното събрание да взема някакви решения от извънреден характер, ще свикам извънредно заседание, засега няма необходимост, адекватно се реагира, службите на пожарната, полицията, "Гражданска  защита" са на място, каза той. Пред стихията всички трябва да  бъдем по-обединени, посочи още Миков.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати