28 Март 2024 г. Четвъртък

Пускат на пазара първите телевизори с Android

2014-01-23 15:23:18

През средата на 2014 г. TP Vision ще пусне на пазара първите телевизори Philips с операционна система Android.

Технологията на Google ще обогати значително Smart TV възможностите на телевизорите и ще подобри плавността и бързината на опресняване на картината при игри и гледане на телевизия, съобщи Money.bg.

Системата ще бъде налична в част от най-иновативните модели на марката, разполагащи с Ambilight, като Android базираните устройства ще бъдат пуснати в продажба първо на европейския пазар и Русия.

През 2014 ще започнем да развиваме телевизорите Philips в устройства, използващи Android, като започваме от най-високия клас в продуктовото ни портфолио. Очакваме, че потребителския интерес към тази трансформация ще порасте бързо, а през 2015 се надяваме вече голяма част от Smart телевизорите ни да са базирани на операционната система Android" - заяви изпълнителният директор на TP Vision Мартен де Врийс.

С добавянето на операционната система Android към телевизорите Philips се разширява светът на приложенията, предоставени до момента от портала Philips Smart TV.

Потребителите ще могат да избират приложения за Android от каталозите на Google Play Store, съвместими със съществуващите Smart TV услуги. По този начин програмите ще помагат при избора на съдържание от типа видео по поръчка, стрийминг на музика, catch-up TV, както и при работа с електронен програмен гид (EPG).

Същевременно възможностите на Android за бърза обработка на заявки и новия мощен четириядрен процесор ще превърнат съвременните модели Philips в уникална геймърска платформа, разполагаща с голям екран и съвместимост с широк набор от игри, налични в Google Play.

„Вярваме, че Android технологията е бъдещето на телевизионния пазар и че чрез нея ще предоставим много по-вълнуващи Smart TV изживяванията на потребителите ни. Гордеем се, че сме първата европейска ТV марка, която предоставя най-новите високотехнологични Smart TV приложения на своите потребители" - добавя от своя страна директорът „Продукти и стратегическо позициониране " в TP Vision Скот Хоусли.

Поредната иновация във високотехнологичните продукти на TP Vision, доближава телевизорите Philips все по-близо до смартфоните и таблетите, работещи с Android. Новите модели на марката ще са съвместими и с устройва използващи Apple iOS, позволявайки безпроблемно споделяне на съдържание.

източник: news.bg

Последни новини от категория Технологии


Новини
През тази нощ, в 3:00 ч. превъртяхме часовниците с един час напред по лятното часово време.Припомняме, че смяната на астрономическото време с лятно беше въведена с цел икономия на р ...
Новини
През последните няколко мандата сякаш свиканахме управляващите да вземат странни решения "в 12 без 5". Спорни законодателни инициативи, ударни назначения в държавната администрация, ск ...
Новини
Радослав КЪРДЖИЕВ, управител на „ИКОН“ ООД: „Обслужваме хора, които работят с много и различна информация“ След успешно реализиран проект от една от водещите фирм ...
Новини
Facebook работи върху сайт за проследяване на руската пропаганда в мрежата, предаде Дойче веле.Новият портал на компанията ще показва дали дадена публикация е свързана с руск ...
Новини
Защо шесто поколение изтребител на Русия може да победи американските изтребители F-22 или F-35 по време на въздушна битка, пише в коментарен материал списание National Interest.Авторът на с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати