27 Април 2024 г. Събота

Ерик Шмид написа упътване как да се премине от iPhone към Android

2013-11-25 11:43:18
Войната между Android и iPhone продължава с пълна сила и в нея отново се включват и хора от високите етажи на Google и Apple. Председателят на борда на директорите на интернет гиганта Ерик Шмид например публикува свое упътване как най-лесно потребителите могат да преминат от iPhone или iPad на Android устройство.

Обширната публикация на Шмид, която той е направил в своя официален Google+ профил, започва с изтъкване на предимствата на няколко водещи Android телефона спрямо iPhone. Според Шмид "те са чудесен коледен подарък за всеки iPhone потребител".

"Както хората, които преминаха от PC към Mac и не погледнаха назад, така и вие ще преминете от iPhone към Android, без да поглеждате назад, защото всичко ще е в облака и има толкова много избор", смята Шмид.

Той съветва първо да подготвим Android устройството, като влезем в Google профила си в него, свържем го с интернет чрез WiFi и след това изтеглим най-важните си приложения. След това трябва да обновим и версията на Android, ако е налична по-нова за съответния телефон, съветва Шмид.

При прехвърлянето на данните от iOS устройство Шмид съветва да го свържем с интернет чрез WiFi и след това да влезем в Google акаунта си. Чрез iCloud акаунта си след това трябва да активираме функцията за създаване на резервни копия на информацията и да включим синхронизирането на данните на Gmail и да изключим iMessage. Основната част от файловете и контактите вече ще са в Android устройството, казва Шмид.

След като синхронизираме iPad или iPhone с iTunes, трябва да изтеглим Google Music Manager и да прехвърлим музиката си на Android устройството. Снимките също трябва да се копират на компютъра и след това на Android, казва той.

Освен това Шмид съветва да се използва двустепенната идентификация за Gmail и Google акаунтите, за да се намали рискът от тяхното компрометиране. Той не пропуска и да изтъкне, че трябва да се използва браузърът Chrome, а не Safari.

Това не е първият път, в който Шмид се опитва да привлече внимание към Android. Наскоро той обяви, че платформата на Google е по-безопасна и сигурна от iPhone.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Технологии


Новини
През тази нощ, в 3:00 ч. превъртяхме часовниците с един час напред по лятното часово време.Припомняме, че смяната на астрономическото време с лятно беше въведена с цел икономия на р ...
Новини
През последните няколко мандата сякаш свиканахме управляващите да вземат странни решения "в 12 без 5". Спорни законодателни инициативи, ударни назначения в държавната администрация, ск ...
Новини
Радослав КЪРДЖИЕВ, управител на „ИКОН“ ООД: „Обслужваме хора, които работят с много и различна информация“ След успешно реализиран проект от една от водещите фирм ...
Новини
Facebook работи върху сайт за проследяване на руската пропаганда в мрежата, предаде Дойче веле.Новият портал на компанията ще показва дали дадена публикация е свързана с руск ...
Новини
Защо шесто поколение изтребител на Русия може да победи американските изтребители F-22 или F-35 по време на въздушна битка, пише в коментарен материал списание National Interest.Авторът на с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати