27 Април 2024 г. Събота

Пиронкова стартира с победа в Австралия

2014-01-13 17:54:04
Цвети Пиронкова успя да премине без абсолютно никакви проблеми първия кръг на Откритото първенство на Австралия, след като победи сравнително лесно испанката Силвия Солер-Еспиноса с 6:3, 6:2.

Това е трета победа за пловдивчанката над испанката от общо четири мача между двете.

В опит да стигне до рекордния трети кръг за нея Пиронкова ще се изправи срещу доста силна противничка - представителката на домакините Саманта Стосър.

Двете досега са изиграли три мача, като и в трите случая австралийката е стигала до крайния успех.

Нещо повече, световната номер 17 дори не е давала сет на пловдивчанката. За последно те се срещнаха на турнира в София, когато Стосър стигна до успеха с 6:1, 6:4.

Определено днес ясно си личи, че спечеленият турнир в Сидни е дал сериозно самочувствие на Цвети и тя показва много силна игра в последно време.

Първият сет бе перфектен за Пиронкова и тя направи нещо наистина изумително - не даде нито точка на свой сервис, на опонентката и.

Сетът се реши след един-единствен пробив, който стана факт при 3:2. Нашето момиче можеше да пробие и в по-ранен етап своята противничка, но не се възползва от двете си точки за пробив.

Вторият сет започна равностойно, но класата на българката отново си пролича и тя проби за 3:2 гейма, като по този начин се доближи до крайния успех.

Нашето момиче успя да затвърди пробива и така авансът и се увеличи на 4:2. Последва и нов пробив на пловдивчанката, като по този начин тя увеличи аванса си на 5:2, а след това си взе подаването, като при последния си сервис гейм отрази точка за пробив, за да достигне до крайния успех.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати