27 Април 2024 г. Събота

Пиронкова написа името си в историята

2014-01-10 16:01:03

Българката надви Кербер в два сета и спечели първа титла от WTA

 

Деветата в света Кербер първа стигна до пробив, но веднага след това Цвети не само осъществи рибрейк, но влезе в поредица от цели три поредни гейма.

 

Пловдивчанката изпусна две възможности да дръпне с три гейма и нейната съперничка я проби, а малко след това изравни резултата. В заключителната част на първия сет обаче вдъхновената българка се разигра, показа характер и спечели сета.

 

 

 

Срещата започна с лесен сервис-гейм за нашето момиче, което имаше две точки за пробив във втория гейм, но Кербер се справи, успявайки да пласира силни начални удари.

В следващата партия ролите се смениха - германката получи две точки за пробив и успя да оползотвори още първата от тях, след като Цвети не намери очертанията на корта от форхенд.

 

Българката стигна до брейк-пойнт още в следващия гейм и изравни резултата, благодарение на двойната грешка на своята съперничка.

 

В шестата партия пловдивчанката пропусна два шанса да пробие своята опонента, но реализира третата си възможност и отвори разлика от два гейма в своя полза. После Цвети пропусна два геймбола и бе пробита, връщайки интригата в сета.

 

 

В началото на втория сет нашето момиче удържа подаването си и в следващия гейм получи цели 9 брейкбола, които бяха спасени най-вече след силни сервиси на германката и много непредизвикани грешки на пловдивчанката. Вторият гейм продължи около 15 минути.

 

 

В помощ на Пиронкова в следващата партия дойде мрежата на корта, благодарение на която се стигна да три брейкбола. Цвети реализира втория от тях и спря пропадането си.

 

В може би най-важният гейм в своята кариерата Пиронкова стигна до две точки за пробив и реализира още първата от тях, принуждавайки Кербер да извади топката извън очертанията на корта.

източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати