Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Сряда
Януари 20
Начало arrow Политика arrow Меглена Кунева: "Имаме голяма задача пред себе си като общество и това е да ...

Меглена Кунева: "Имаме голяма задача пред себе си като общество и това е да няма никъде „калинки”

  Print E-mail
2013-03-20 09:41:07
източник: dnes.bg

Лидерът на „България на гражданите“ Меглена Кунева не пое конкретен ангажимент с колко би повишила доходите на хората, ако партията й участва в управлението. Тя обаче беше категорична, че ще изпълни закона. 

"Бихме могли да кажем, че заплатата ще бъде 1000 лв., ще се махне валутният борд и други екзотики. Не смятам, че могат да се правят обещания за заплати", каза Кунева пред bTV.

 „Ще изпълня закона – според швейцарското правило с 2% трябва да се увеличават пенсиите, което не се спазва”, обеща тя в случай, че движението ѝ влезе в управлението.

"Имаме голяма задача пред себе си като общество и това е да няма никъде „калинки”, добави Кунева. Тя припомни част от своята програма в предизборната президентска кампания през 2011 г. - борбата с политическия картел и монополите в икономиката. „Зад всички тези неща продължавам да стоя, защото политикът не се люшка”, добави тя.

Цялостната програма на "България на гражданите" ще бъде представена на 28 март. От партията вече представиха 31 предизборни обещания и намерения. "Въпросът е какво избираш. Правителството на ГЕРБ избра зала "Армеец". Ние казваме, че нашият приоритет ще бъде образованието, училището, децата. Ние избираме тези проекти, които ще дадат разлика в едно малко населено място преди и сега. Спортните зали са приоритет в училищата, защото българските деца страдат от най-много заболявания", каза Меглена Кунева.

„ГЕРБ са абсолютно прави, когато казаха, че са увеличили в пъти парите за здравеопазване, само че ги увеличиха с 5 министри, никой от които не знаеше какво прави”, посочи Кунева. „За нас приоритет е спешната помощ”, добави тя и обясни, че почти няма купен нито един нов голям медицински уред от типа на най-модерните, който да не е с европейски средства.

"Не сме казали, че ще намаляваме данъците. Но данък лихва беше абсолютно несправедлив, а когато има една несправедливост, тя трябва да се поправи”, обяви лидерът на „България на гражданите” по повод намеренията на партията да отмени данъка и да върне досега взетите пари на хората. 

„Партиите поръчват изследвания. Ние не сме го правили”. Това заяви категорично пред bTV лидерът на „България на гражданите” Меглена Кунева по повод социологическите изследвания, според които партията ѝ бележи спад след протестите срещу монополите.
  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че ...
  Новини БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста. - - Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с ...
  Новини Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцията на прокуратурата в ...
  Новини Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го приемат. ...
  Новини ГЕРБ ще внесе свой проект за Конституция днес. Ние искаме ВНС да се произнесе. Това заяви премиерът Бойко Борисов във фейсбук.Той каза, че още днес ще бъдат предприети действия да има възможност за ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?