26 Април 2024 г. Петък

Борисов върна мандата

2013-02-25 13:11:25

ГЕРБ е върнала мандата за съставяне на правителство на президента Росен Плевнелиев веднага след връчването му. Срещата на президента с ГЕРБ продължава, очакват се изявления.

В президентството е и премиерът в оставка Бойко Борисов.

Държавният глава връчи първия мандат на най-голямата група в Народното събрание, предстои проучвателен мандат да бъде връчен на БСП.

В сряда президентът Росен Плевнелиев ще връчи мандат за съставяне на правителство на следващата по големина група в парламента – БСП. 


Плевнелиев заяви, че актуалната политическа ситуация е напрегната, намираме се в политическа криза. 
Всички ние работим за стабилност и за резултати в интерес на нацията и на хората, увери той.

Държавният глава апелира всички институции да полагат усилия в интерес на гражданите. В четвъртък Росен Плевнелиев ще направи изявление от парламентарната трибуна. Утре ще се проведе Консултативен съвет по национална сигурност при президента.

 

След като миналата седмица президентът Росен Плевнелиев проведе консултации с парламентарно представените политически сили, държавният глава обяви, че вървим към служебен кабинет. 

Плевнелиев тогава обяви, че ще връчи в понеделник мандат за съставяне на нов кабинет на ГЕРБ, после на БСП и после на ДПС. 

БСП и ДПС вече декларираха, че няма да правят правителство в рамките на този парламент, нито ще участват в служебен кабинет. 

Възможни дати за провеждане на следващи избори са краят на април до средата на май, стана ясно миналата седмица след срещата при държавния глава.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати