20 Април 2024 г. Събота

Гладна стачка и "Вън!" за всички партии в Пловдив

2013-02-21 08:18:28

Протест срещу високите сметки за ток и контрапротест в подкрепа на кабинета „Борисов” се проведе в Пловдив. До сблъсъци не се стигна.

Иван Бояджиев всеки ден протестира срещу монопола на ЕВН в Южна България пред централата им в Пловдив. Той е обявил гладна стачка и вече втори ден не яде.

„Гладната стачка е вид насилие спрямо мен, за да няма насилие на улицата”, заяви пред Dnes.bg Бояджиев. Хората се обявиха против всички партии и поискаха поевтиняване на тока с 20%.

По същото време пред Централна поща се проведе протест в подкрепа на Бойко Борисов. Той събра около десетина души.

„Бойко ще вземе втори мандат, ние го подкрепяме”, заяви възрастна жена, която развяваше българското знаме. 
Шествието срещу високите сметки за тока се размина с хората, които подкрепят Борисов, но до напрежение между двата лагера не се стигна.

Оркестър на партиите свири на протеста в Хасково тази вечер, предаде кореспондент на Dnes.bg.

Близо 300 души, събрали се на централния площад, с викове "У-у-у" и освиркване показаха, че не искат нито една от съществуващите партии в България да ги управлява.

Недоволните гласуваха текст от 7 точки, разпратени на национално ниво, и се обявиха "за" промяна, ново Велико народно събрание и нова Конституция.

"От 1997 година насам толкова правителства се смениха. От някое управление да се почувствахте по-добре, да сте го усетили по-джоба си? , питаха риторично протестиращите и се обединиха около идеята за мажоритарни избори.

И в Димитровград тази вечер се състоя протест. Десетки жители на бригадирския град се събраха пред общината и за пореден път заявиха, че искат промяна, по-високи доходи и по-добър живот.

Повече от 5 хиляди души събра тази вечер пред сградата на общината във Варна на 11-ия поред протест. С лозунги и викове хората призоваха кметът на града да си подаде оставката. „Кмете, иди си катоБорисов. Ако не го направиш, те чака народен съд", скандираха протестиращите.

Десетки национални флагове развяват хората. Многобройни са и плакатите, насочени срещу Кирил Йорданов. Сред тях са "Мафията вън от общината", "Кмете, вън"!, "Кмете, замини си като мъж"!.

Шествието тръгна при засилено полицейско присъствие по бул "Мария Луиза", а след това ще продължи по "Владислав Варненчик, "Сливница" и ще се върне до сградата на общината. До този момент няма хулигански и вандалски прояви.

Рапърът Мишо Шамара, който е варненец, днес също се включи в протеста в морската столица.  "Всички, които са имали пръст в това корумпирано управление да подадат оставки. Днес някой каза, че им е била дадена народната власт, но явно е надделял страхът от народната омраза", заяви пред хората той. След като се върнаха пред общината около 20 часа, множеството започна да се разотива, като неформалният им лидер Иван Петров обяви,че утре сборният пункт е на същото място по същото време. 

Около стотина души излязоха на протест пред сградата на електроразпределителното дружество ЕВН в Бургас. Те протестират срещу високите сметки за електричество. Протестът към момента протича спокойно.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Пловдив


Новини
Магазин в Пловдив започна необичайна инициатива. Собствениците на обекта решили да помогнат на всички възрастни и нуждаещи се хора да укрепят имунитета си, като безплатно им раздават джинд ...
Новини
Заповеди за премахване на 40 жилищни постройки на ул. "Бъндерица" в пловдивския квартал "Столипиново" е издал кметът на район "Източен" Н ...
Новини
Най-големите таксиметрови фирми в Пловдив обявиха, че са принудени да завишат тарифите заради въведения патентен данък от местния парламент. Той е в размер на 750 лева и според превозвачите т ...
Новини
Пловдивският апелативен съд възстанови на работа кмета на Пловдив Иван Тотев. Това се случи, след като Окръжният съд в града го отстрани от длъжност по обвинение, че е ощетил общинския бю ...
Новини
Пловдивският окръжен съд реши да отстрани от поста кмета на Пловдив Иван Тотев докато трае разследването срещу него, съобщи БНР. Тотев отговаря пред Темида за обществена поръчка по ст ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати