26 Април 2024 г. Петък

Пътищата във Варненска област са затворени заради зимната обстановка

2012-12-20 10:02:52

Бурният вятър и снегът оставиха пристанището във Варна затворено и днес, а полетите на летището също са отменени. Училищата в Аврен и Вълчи дол на територията на областта днес ще останат затворени. 

Във Варна обаче до момента учениците са в класните стаи, като се очаква заседание в общината в 10.30 часа да реши дали часовете да бъдат прекратени по-късно през деня. 

От аеропорта информират, че заради лошото време са отменени полетите от и за София както за днес, така и за утре.

От Областното пътно управление съобщават, че пътните настилки в региона са заснежени, а на места заледени. 27 машини обработват пътищата от републиканската пътна мрежа.

Заради снегонавявания затворени за движение са път І-9 Варна – Бургас, при Старо Оряхово, път ІІ-29 Варна – Добрич, посока Добрич; път ІІ-27 Изворник – Стефан Караджа – Червенци- граница Добрич. Временно е затворен път I-2 в участъка от Ветрино към Нови пазар.

Забранено е движението на всички видове моторни превозни средства по третокласната пътна мрежа във Варненска област.

Обстановката в област Бургас е усложнена, но за сега няма предпоставки за обявяване на бедствено положение.
Към настоящия момент са затворени за движение на автомобили пътищата Ришки проход, Бургас- Варна, Карнобат-Петолъчката и временно Бургас- Айтос, заради закъсали автомобили. 

От тази нощ е в сила забрана за движение на автомобили над 3,5 тона по републиканската пътна мрежа в област Бургас. 

Община Руен от 5.30 часа тази сутрин е останала без електричество. Екипи на ЕВН пътуват към мястото на аварията. 
Невралгична точка остава и община Несебър, където повреда на далекопровода Старо Оряхово- Кошарица остави без ток град Обзор и селата Кошарица, Паницово, Преселци и Раковсково. Вече цяло денонощие екипи на НЕК работят за отсраняване на аварията. 

Късно снощи три автобуса закъсали в района на с. Баня, общ. Несебър бяха изведени, като два от тях благополучно пристигнаха в Бургас, а третият във Варна. 

В образувалата се колона е попаднала и линейка с пациент. Тя е измъкната от снежния капан и извозена до най-близкото лечебно заведение в област Варна.  Екипи на пожарната и Гражданска защита помагат за извеждането и на няколко автомобила в пътния участък Бургас-Варна.

Две родилки от с.Чубра, общ. Сунгурларе и с. Гълъбец, общ.Поморие са били извозени до МБАЛ- Бургас, късно снощи от екипи на Гражданска защита. Въпреки затрудненията по придвижване до лечебното заведение и двете са добро състояние. В останалите общини в областта обстановката е спокойна.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати