Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Четвъртък
Окт 1
Начало arrow Политика arrow Партията на Кунева - против референдума

Партията на Кунева - против референдума

  Print E-mail
2012-10-19 07:51:43
източник: news.bg

„България на гражданите ще призове своите симпатизанти да гласуват против референдума"Да се развива ли ядрената енергетика в България чрез изграждане на нова електроцентрала".

Припомняме, повече от пет часа в правната парламентарна комисия продължи обсъждането на това как да бъде формулиран въпросът относно референдума за АЕЦ „Белене". След скандал обаче ГЕРБ наложи своя въпрос.

БСП напусна заседанието на комисията, а минути по-късно социалистите бяха последвани от представителите на ДПС
„Това е срам за България", обяви при излизане от залата депутатът от левицата Мая Манолова.

Лидерът на „Движение България на гражданите" смята, че въпросният референдум е единствено на ГЕРБ и БСП, „до степен че дори на подсъзнателно ниво явно премиерът го формулира, за да не остави никакви съмнение, че те ще ни го платят". Това по думите на Кунева е обидно, защото е едно „страхотно снизхождение към българския народ".

Политикът е на мнение, че начинът, по който са конфигурирали въпросите е неприемлив.
Въпросът, който те задават всъщност е един празен чек, категорична е Кунева.

„Не е, въобще не е. И двете са за „Белене". Едните - за „Белене" с частни инвестиции (БСП, б.р.), а другите - с последния инвеститор (ГЕРБ, б.р.)".

Обсъждането на референдума, Меглена Кунева определи като„партийно позициониране" и според нея то няма нищо общо с допитването до хората. Тя поясни, че по същността си референдумът излиза от хората, а не от партиите.
Кунева недоумява как в момента не знаем нито кой ще строи „Белене", нито с какви технологии.

По повод излязлата информация за взет конкретен заем за „Белене" от френската банка BNP Paribas, Кунева бе помолена да коментира спрегнатото в скандала си име затова, че едва ли не заемът е взет чрез нея.
Поясняваме, Меглена Кунева е член на управителния съвет на най-голямата френска банка.

„Това е абсурд, много е трудно да се отговаря на един абсурд с повече от една дума. Вие как си представяте, че може да се повлияе на една банка, която е 6-та в света?", възмутена бе Кунева. Тя призова, ако някой от България не е направил изгодни лихви, то да си признае.
„Не управлявам парижката банка, може би за съжаление на българската икономика", заяви бившият еврокомисар.
Според нея Белене е един проект за потъване на милиони и той трябва да приключи с яснота.

Това е бюджетът „Борисов, а не бюджетът „Дянков". Аз изпитвам известно съжаление към Дянков. Това е бюджет, който излиза от името на мин.-председателя. 
По думите й липсата на кадастър за поддръжка на пътищата, прави бюджета „щурав".

По повод предстоящите избори, Кунева подчерта, че партията й ще направи всичко възможно доверието към тях да расте в пъти. За да бъдат номер едно, Кунева подчерта, че Движението ще заложи на гражданското участие.
„Пак казвам ,че това е партията, която ще подкрепя можещите и знаещите, за да издърпва пак знаещи и можещи", припомни, Кунева.

На въпрос дали би се Не.".

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста. - - Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с ...
  Новини Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцията на прокуратурата в ...
  Новини Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го приемат. ...
  Новини ГЕРБ ще внесе свой проект за Конституция днес. Ние искаме ВНС да се произнесе. Това заяви премиерът Бойко Борисов във фейсбук.Той каза, че още днес ще бъдат предприети действия да има възможност за ...
  Новини Премиерът Бойко Борисов обяви взетите решения, за които спомена преди дни.Той предлага да се свика Велико народно събрание и да има промени в Конституцията. Борисов заяви, че ще се оттегли ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?