19 Април 2024 г. Петък

Снимка за спомен с бюлетината – глоба 1000 лв.

2011-10-30 11:41:58

С 1000 лева ще бъде глобен пловдивчанин, който се похвалил, че е снимал бюлетината, с която е гласувал на балотажа днес.

"Човекът твърдял, че бюлетината била прозрачна и искал да докаже това като я снима, но всъщност те са стандартни и тежат по 120 грама както на всички избори", обясниха от ОИК.

Пред всички секции в града под тепетата има опашки от гласоподаватели, а избирателната активност е рекордно висока.Към обяд 20% от пловдивчани са упражнили правото си на глас.

Над 50 сигнала за купуване на гласове са постъпили от вчера по обед до днес в полицията в Пловдив, потвърди директорът на областната дирекция на МВР Тодор Чонов.

 

Най-сериозен е сигналът за търговия в вот в "Столипиново", за който Dnes.bg съобщи първи, където на избирателите се предлагали между 25 и 60 лева. Прокуратурата се е заела със случая.

 

Иначе един от основните проблеми в Пловдив е масовото неявяване на членове на секционните комисии тази сутрин.

"1000 от членовете на секционните комисии в Пловдив се отказали да работят на балотажа, а тази сутрин не се явиха 35 души и се наложиха спешни замени", съобщи председателят на ОИК-Пловдив Илиян Иванов.

В 13-та секция в училище "Климент Охридски" изборите са започнали с един час закъснение. Причината е неявяването на председателя и заместник-председателя на комисията.

Докато се разберат кой ще замести неявилите се членове, избиратели са били принудени да чакат пред урните, без да могат да упражнят правото си на глас.

"Образува се опашка от гласоподаватели, една жена гонеше влак за София и не можа да гласува", разказа пред Dnes.bg секретарят на 13 СИК Емануела Крачунова.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Пловдив


Новини
Магазин в Пловдив започна необичайна инициатива. Собствениците на обекта решили да помогнат на всички възрастни и нуждаещи се хора да укрепят имунитета си, като безплатно им раздават джинд ...
Новини
Заповеди за премахване на 40 жилищни постройки на ул. "Бъндерица" в пловдивския квартал "Столипиново" е издал кметът на район "Източен" Н ...
Новини
Най-големите таксиметрови фирми в Пловдив обявиха, че са принудени да завишат тарифите заради въведения патентен данък от местния парламент. Той е в размер на 750 лева и според превозвачите т ...
Новини
Пловдивският апелативен съд възстанови на работа кмета на Пловдив Иван Тотев. Това се случи, след като Окръжният съд в града го отстрани от длъжност по обвинение, че е ощетил общинския бю ...
Новини
Пловдивският окръжен съд реши да отстрани от поста кмета на Пловдив Иван Тотев докато трае разследването срещу него, съобщи БНР. Тотев отговаря пред Темида за обществена поръчка по ст ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати