26 Април 2024 г. Петък

Подпалиха колата на юристка, защитавала ромската фамилия

2011-09-30 20:59:48
Неизвестни са запалили автомобила на адвокат Анастасия Будакова в Пловдив. Юристката защитава приближения на Цар Киро Спас Христов. Мъжът е обвинен в прегазването на двама полицаи и двама младежи след убийството на 19-годишния Ангел от Катуница миналия петък. 

Палежът станал в нощта, след като адвокат Будакова се явила на делото за мярката за неотклонение на нейния клиент. 

Автомобилът е бил паркиран пред дома на защитничката в сряда вечерта. В четвъртък в 4,05 часа сутринта в полицията е получен сигнал за пожар на лек автомобил „Тойота Авенсис”, който бил паркиран на улица „Ген. Данаил Николаев”, където живее и самата Будакова.

„Разследващите са установили, че огънят е изпепелил предницата и купето на тойотата, а частично е изгоряла предницата и на лек автомобил „Фиат Пунто”, съобщиха за Dnes.bg от дирекцията на МВР в Пловдив, но отказаха да кажат чия собственост е изгорелият автомобил. 

Оттам поясниха, че третата засегната от пожара кола е „Мазда”. Превозното средство е с разтопена предна броня и обгорял преден ляв калник.

В момента се разследва дали пожарът е умишлен. 

Бащата на Анастасия Будакова – Димитър Будаков, е бил дълги години адвокат на фамилия Рашкови. 

Двамата юристи работят на едно място, а тяхната кантора се намира близо до Съдебната палата в Пловдив. Баща и дъщеря са едни от най-добрите адвокати по наказателни дела в града. 

„Вероятно палежът е заради дела, които водя”, бе лаконичният коментар на Анастасия Будакова пред Dnes.bg. 

Тя разчита на криминалистите да установят дали има умисъл в палежа и да открият евентуалния извършител на престъплението. 

В сряда следобед Окръжният съд в Пловдив остави с постоянна мярка „задържане под стража” Спас Христов и Георги Йорданов, които са обвинени, че са управлявали автомобили „Фолксваген” и „Мерцедес” и са прегазили двама униформени служители на реда и двама младежи от Катуница. 

Полицаите са със счупени ръце и различни наранявания, а момчетата са с тежки травми. Едно от тях – 18-годишният Петър Георгиев, все още лежи в болница.

Подсъдимите са многократно осъждани за различни престъпления, а събраните до момента доказателства сочат, че са извършили деянията умишлено.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Пловдив


Новини
Магазин в Пловдив започна необичайна инициатива. Собствениците на обекта решили да помогнат на всички възрастни и нуждаещи се хора да укрепят имунитета си, като безплатно им раздават джинд ...
Новини
Заповеди за премахване на 40 жилищни постройки на ул. "Бъндерица" в пловдивския квартал "Столипиново" е издал кметът на район "Източен" Н ...
Новини
Най-големите таксиметрови фирми в Пловдив обявиха, че са принудени да завишат тарифите заради въведения патентен данък от местния парламент. Той е в размер на 750 лева и според превозвачите т ...
Новини
Пловдивският апелативен съд възстанови на работа кмета на Пловдив Иван Тотев. Това се случи, след като Окръжният съд в града го отстрани от длъжност по обвинение, че е ощетил общинския бю ...
Новини
Пловдивският окръжен съд реши да отстрани от поста кмета на Пловдив Иван Тотев докато трае разследването срещу него, съобщи БНР. Тотев отговаря пред Темида за обществена поръчка по ст ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати