Новини БГ

Даниела Русева ще води листата на РБ в Шумен

2017-02-23 08:41:58

Областният координатор на Движение България на гражданите и общински съветник в Шумен Даниела Русева е водач на листата на Реформаторския блок в 30-ти многомандатен избирателен район.

Листата бе регистрирана в РИК днес и в нея влизат общо 12 души, съобщиха от пресцентъра на Движение България на гражданите. 

Под номер две в бюлетината ще бъде Юлиян Руженов - юрист, представител на БЗНС. Трети е д-р Милен Чолаков от СДС, четвърти е студентът Борислав Николов от „Глас народен“. Пети е представителят на БДФ Милко Милков. На шесто място в листата на РБ е почетният гражданин на Шумен и учредител на ДБГ Бисерка Йовчева, а след нея на седмата позиция е общинският съветник от ДБГ Христофор Крумов.

Гражданската квота се представлява от пастор Пламен Василев, който е на осмо място, а на девето е д-р Димитър Димитров - лекар, член на ДБГ.

На десета позиция е Гергана Савова от БЗНС, която е възпитател в дом за деца лишени от родителски грижи. На 11-о място в листатата студентът Христо Нанков, член на младежката структура на ДБГ, а на 12-а позиция е общинският председател на ДБГ Росен Станчев.

„Листата в Шумен е сред тия, в които РБ заложи на местен лидер с доказани качества в кампании и човек, който може да мобилизира подкрепа за коалицията“, коментира по повод избора на Даниела Русева за водач шефът на щаба на Реформаторите Найден Зеленогорски, съобщиха още от пресцентъра на ДБГ.