Новини БГ

Бареков, английски, баджаци - един панаир в тв студио

2016-10-24 08:46:00

Николай Бареков трябваше да бъде гост в предаването "Тази сутрин" по bTV, но опитът за интервю се превърна в панаир.

Водещата Жени Марчева започна разговора с кадъра, който разбуни социалните мрежи през седмицата. На него Бареков се бе щракнал как чете в. "Таймс", а голяма част от коментарите бяха свързани с неговите познания по английски.

Самият политик се похвали, че малка част от кандидат-президентите имат по-добър английски от неговия. Жени Марчева пък реши да го подложи на тест с приготвено изречение от същия вестник - да го прочете и да го преведе, което предизвика гнева на Бареков и той напусна студиото.

Страната е пълен батак, вие се занимавате с английския ми. Няма да участвам в изпит, заяви политикът.

Когато на видео стената се появи част от вестника Бареков заяви, че няма въобще да погледне.

"Ако няма да говорим по темата си тръгвам от студиото, приключваме разговора и оставям на хората да се насладят на хубавите ви баджаци тази сутрин", нападна Бареков.

Малко по-късно той разпространи своята позиция.

"Съжалявам, че не се получи интервю днес по bTV, но самата водеща и нейните началници не бяха предвидили да има такова. Бях поканен за пореден път, за да бъда унижаван и подиграван по поръчка на началника, в случая - от една доста разголена и непристойно облечена "журналистка". Жалката истина е, че големите български телевизии никога не биха допуснали неудобен човек като мен да им каже истината в очите, а именно, че царят е гол", се пише в нея.

Снимката, която провокира началото на разговора. Снимка: Facebook