Новини БГ

Свадата в Слънчев бряг - заради 40 млн. лева

2016-06-11 11:46:22
Кървавата свада между бандите на Митьо Очите и Божидар Кузманов-Козела е част от постоянната битка за надмощие на пазара на наркотици в Слънчев бряг. Това твърдят пред "Стандарт" източници от бившите силови групировки от курорта.

Според наркоченгета пазарът на наркотици в Слънчев бряг е рекорден въобще за страната през лятото. На месец в курорта се пласират между 18-25 кг кокаин. Сезонът е 4,5 месеца, което прави 100 кила чиста кока. Докато се размесва на грамаж, теглото й скача 4 пъти. А след това грамът се продава по 150 лв. Оборотът от кокаина е за 20 млн. лв., а чистата печалба е 12 млн. лв., изчисляват експертите антимафиоти.

И докато коката е за по-заможните клиенти, то младежта масово допълва алкохолните си турове с амфетамини. На сезон се консумират близо 200 кила амфетамини или 1,2 млн. хапчета. Продават се по 8-10 лв., а оборотът е за 30 млн. лв. Чистата печалба от амфетите е около 20 млн. лв.

"Битката в Слънчев бряг е за едни необлагаеми 50 млн. лв., от които печалбата е към 30 млн. лв.", твърдят запознати.

Друга версия гласи, че стоянки за таксита са запалили гангстерска война в курортния комплекс. Интереси в апетитния бизнес преплетоха соченият за наркобос №1 на Черноморието Димитър Желязков – Митьо Очите и бивш гард на покойния Милчо Бонев – Бай Миле – Божидар Георгиев Кузманов.

Печалбата от тази дейност надхвърляла 10 млн. лева на сезон и всеки мастит бос искал да има участие в нея. Следователно печалбата вече набъбва до 40 милиона лева.„Не познавам лично Димитър Желязков, чел съм за него само в медиите, имахме уговорена среща, за да изясним едно недоразумение, не съм очаквал да има престрелка. Кой иска да стрелят в заведението му?”, разкри пред „24 часа” Кузманов.

В кървавия сблъсък бе убит 46-годишният Александър Ангелов Алексиев, гард на несебърския бос Димитър Желязков – Очите, а самият той е бе прострелян с 5 куршума и трети ден е в крайно критично състояние.
Кузманов и още 7 мъже бяха обявени за издирване ден след стрелбата, часове по-късно всички прецениха, че най-полезният им ход е да се предадат в присъствието на адвокати.

33-годишният Божо за първи път проговаря за събитията, които окървавиха курорта в началото на сезона. Той обяснява, че по документи не е собственик на 4You, но има картбланш да управлява заведението.

Първоначално срещата трябвало да се състои в ранния след обед, но другата страна я отложили на два пъти. В разговорите посредничел Христо Широков, с когото Божидар се познавал. Широков е приятел на Очите, през есента направи пробив в месната власт и стана общински съветник в Поморие.

Съдържателят на 4You отрича, че е имало конфликт за паркоместа, както и че Велислав Попов, бъдещият зет на Желязков, е бит. Според него Велислав го е потърсил и предупредил да не праща клиенти в Татоо студио близо до ресторанта. Заявил, че Митьо така е наредил.

„Не съм отказвал, но след това Велислав се е спречкал с някой, взели са го за наш човек, казах им, че има недоразумение и затова се съгласих да се срещнем. Уговорката беше да разговарям само с Христо, 10 минути преди срещата разбрах, че ще идва и Очите. Но не съм очаквал да нахълтат 30 човека. Митьо влезе и тръгна към местата, където бяхме седнали, крещеше и разхвърляше масите по пътя си. Подадох му ръка, а той ме удари с юмрук по брадата. Паднах и в следващия момент се чуха гърмежи”, разказва Кузманов. Уж трябваше да говорим, а стана Кербала, недоумява той.

Според него иззетото от полицията оръжие – три пистолета, от които един газов, както и мачете, не било единственото.

„Беше страшно, според мен се стреляше и отвън към ресторанта, първо смятахме да избягаме откъм кухнята, но се оказа, че отзад също има от хората на Желязков. Измъкнах се през градината на ресторанта”, разкрива Божидар.

Заедно с Георги Иванчев прекарали нощта в гората, страхували се, че ако ги преследват, лесно ще ги намерят в колата, с която напуснали комплекса.

Все още липсва информация какви действия са предприети в разследването на самото нахлуване на въоръжени и агресивно настроени в ресторант 4You.