Новини БГ

Борисов праща цялата полиция срещу мутрите по морето

2016-06-09 13:35:48

"Една махленска свада на кандидат зет с бивш затворник за паркомясто". Така министър-председателят Бойко Борисов коментира стрелбата в черноморския ни курорт „Слънчев бряг”, при която бе прострелян Димитър Желязков по прякор Митьо Очите, а негов гард бе убит.

 

Премиерът разкритикува част от действията на МВР. „Това, което мога да кажа, че намирам по-късните действия на МВР за грешка. Сутринта извиках министър Бъчварова –Защо пред болницата не бяха арестувани тези, които дойдоха там”, коментира премиерът.

Припомняме, пред болницата, където бе приет Очите, се изсипаха всички негови авери, демонстрирайки изключително нагло и агресивно поведение спрямо медиите и околните.

 

Той бе категоричен, че всички останали действия са правилни. Премиерът заяви, че курортът е наситен с полицейски сили – имало командировани полицаи и данъчни. „Въпреки че са унищожили видеоматериалите, които имат в заведението, съседните камери са иззети, така че се надявам в рамките на днешния ден да бъдат задържани всички участници”, каза Бойко Борисов.

 

Премиерът се закани, че няма да има непроверено луксозно возило, влязло в курорта, освен от полицейски и от данъчни служители. „Това, което мога да им обещая сега, че съм изпратил и данъчните и всички полицаи – и няма да има луксозен автомобил без данъчна проверка през целия сезон в „Слънчев бряг”.

От сега ги предупреждавам - произход на средства, фирми, на кой се води, как е купен, как е докаран”, коментира Борисов въпросните данъчни проверки.

„С такива усилия успях да върна руските туристи, да докараме румънски туристи в България и някакви си там махленски биячи да ходят да си решават въпроса с брадви”, коментира премиерът случилото се в курорта ни.

Припомняме обаче тези „махленски биячи” са били екипирани с бронежилетки и добре въоръжени.

 

Той изрази надежда с насищането на полицейски сили курортното градче да бъде спасено.