Новини БГ

Което куче ме е залаяло, все е побесняло, предупреждава Борисов

2015-08-21 14:10:12

Законите се правят така, че да се шиканира процеса и с добър адвокат да не понесеш отговорност.

Това обясни министър-председателят Бойко Борисов по повод на най-известния автокрадец от последните дни Ярослав Димитров, който го ядоса, и на заседанието в сряда на МС премиерът поиска война срещу автоджамбазите.

В момента е прието на законодателно ниво, полиция да пази нарушителите с мярка под домашен арест. Това според Борисов не е работещата мярка. В София има хиляда хора под домашен арест, изтъкна премиерът и поиска проследяващи гривни за арестантите. Той се оплака от това, че всичко лежи на плещите му и едва ли не у нас цари едновластие.

Припомняме, от министерството на правосъдието поясниха, чевсе още не е приет законът, регламентиращ проследяващите гривни, а и трябва за тях бюджет за 2016 година.

Аз съм за явно гласуване във ВСС", но според него тепърва ще се обсъжда тази тема. 
Ще положа огромни усилия за явно гласуване, ще работя за него, категоричен бе Бойко Борисов.

Според оценката на министър-председателя съдебната реформа се е случила над 90% от това, което МС искал.
Нямало исторически компромис, както Радан Кънев обяви консенсусът за съдебната реформа. От мен прокуратурата е независима, увери премиерът. Според него също такадържавното обвинение не е зависимо от задкулисието.

Премиерът призна и още нещо - че е благодарен и умее да оценява. "Когато направят нещо добро - ефенди, мерси", изтъкна той по повод сътрудничеството между ГЕРБ и ДПС по редица въпроси.

отпадна въпросът за задължителното гласуване. Хората не харесват задължителните неща. Задължителният вот няма да удари ДПС според министър-председателя. И мен да ме карат задължително да гласувам, ще се дърпам, сподели той.

Як си сине, ама си будала, с тези думи на покойния си баща той коментира изказване на водещата, че Борисов лесно прощавал. Едно е да простиш, друго е да подкрепиш, така той обясни неговата подкрепа за Мая Манолова за омбудсман.

Трудно той излязъл от кожата на полицай и от мнителността. Нека да се пробва там, да види как ще се справи, изтъкна Борисов по повод новия пост на социалистката. Костинбродската афера му направила добро. Иначе никога нямало да си прочисти партията от некоректни хора.

Което куче ме е залаяло, все е побесняло, категоричен е той по повод на атаките от враговете си. Всеки си получи заслуженото, народът ни върна на власт, изтъкна министър-председателят за аферата Костинброд.

Що се отнася до НСО и заявката на РБ да сезират закона за службата, Борисов е категоричен, че държавниците ни имат нужда от охрана. 
Убийството на премиера Андрей Луканов, който не се е ползвал с държавна охрана, струвало много на държавата ни. 
Вол за мезе не бива
, цитира Борисов отново баща си и призова колегите си от РБ да бягат от популизма.