Новини БГ

Влаковете между Видбол и Срацимир са спрени заради лошото време

2014-12-03 14:34:23

Преустановено е движението на влаковете в участъка между гарите Видбол и Срацимир в област Видин. Причината е провиснала контактна мрежа вследствие на лоши метеорологични условия. Това съобщават от БДЖ. За пътниците от два бързи влака, които се движат между Видин и София, и от един пътнически влак от Видин за Мездра, е осигурен превоз с автобуси в участъка между гарите Видин и Брусарци.

Аварийни екипи на Национална компания „Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) работят по възстановяване на повредата в контактната мрежа, уточняват от железопътния превозвач.

Заради усложнената пътна обстановка днес е неучебен ден за учениците от СОУ „Христо Ботев" и Начално училище „Васил Левски" -  гр. Белоградчик и за учениците от Основно училище „Васил Априлов", с. Рабиша, община Белоградчик, съобщават от Министерство на образованието и науката.

Преустановени са учебните занятия в СОУ „Н. Й. Вапцаров", с. Дреновец, община Ружинци и Основно училище „Акад. Михаил Димитров", с. Чупрене, община Чупрене. Причината е усложнената пътна обстановка и авария на електропреносната мрежа.

От общините уверяват, че се взимат мерки за разчистване на пътя и за отстраняване на аварията в електропреносната мрежа. Неучебните дни са обявени със заповед на кметовете.