Новини БГ

Порой наводни части от Пазарджик, без ток са десет села в района*

2014-09-15 22:08:45

Десетки приземни етажи и голяма част от улиците в Пазарджик са наводнени.

Около 15-20 см вода се стичат по улиците на града. По-по-сериозно количество наводнени участъци има на главния бул. „България”, на ул. „ Екзарх Йосиф”, на бул. „ Георги Бенковски”, на изхода на Пазарджик в посока затвора, както и на другия изход на града – след бившата казарма, информира "Фокус".

Движението по улиците на града е затруднено. Водата на отделни места достига над 30 см. Това съобщи дежурният в Областното пътно управление

По-трудно се осъществява движението при кръговите кръстовища в областния град. Към момента няма данни за наводнени и затворени пътни отсечки, както и за аварирали автомобили в региона.

Без ток са десет села в региона по данни на електроразпределителното дружество – Черногорово, Говедаре, Добровница, Хаджиево и др. В областния град Пазарджик без електрозахранване е централния бул. „Иван Шишман”. В града повечето от таксиметровите фирми не приемат обаждания от клиенти.

Създадена е организация за отстраняване на последствията от поройния дъжд, съпроводен със силен вятър. Все още няма обобщена информация за нанесените поражения.

Над 30 сигнала за наводнения са подадени в Пазарджик. Това съобщиха по-рано днес от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". В града са наводнени улици и кръстовища, мазета и приземни етажи на къщи и жилищни постройки.

За столицата са подадени 8 сигнала за наводнени мазета на къщи, улични платна, паднали дървета, предимно в района на Нови Искър. За региона на Монтана подадените сигнали са 6, в района на град Лом сигналите са 3.

*Информацията е допълнена в 21.30 ч.