Новини БГ

От днес затварят Лъвов мост за 45 дни

2014-06-04 07:46:04
От днес, 4 юни 2014 г., се въвежда временна организация за движение, с която ще бъде затворено за движение северното платно на бул. “Сливница“ в участъка от бул. “Христо Ботев“ до бул. “Княгиня Мария Луиза“ и от бул. “Княгиня Мария Луиза“ до ул. “Г.С.Раковски“, съобщават от Столична община.

Вследствие на това от 4.06.2014г. до 24.00 ч. на 18.07.2014 се забранява влизането на пътни превозни средства и трамвайното движение в двете посоки по бул. Кн.Мария Луиза” между Южното пътно платно на бул.”Сливница” и ул.”Козлодуй”. По план движението на бул.”Кн.Мария Луиза” ще се затвори два пъти, като от днес ще бъде първия етап и ще продължи 45 дни. 

Важно е да се прецени добре, така че следващият етап на затваряне да е през лятото, каза преди ден кметът Фандъкова.

За това време ще бъде изграден участъка, свързващ вече изградените две части на двата тунела за движение. Ще се работи и по мостовете за бъдещото кръгово движение.

Към настоящия момент са изпълнени сериозни инженерни съоръжения като цялата дължина на новия канализационен колектор, изграден е нов клон на съществуващ отливен канал, изградена е инфраструктура за трасета на различни проводници - уличното осветление и съобщителните трасета на БТК. Приключи изпълнението на пилотите за устоите на новите мостове, отчитат от Общината.

От там напомнят, че транспортен възел “Лъвов мост” ще съчетава три вида транспорт – автомобилен, електротранспорт и метро. Проектът предвижда площада на „Лъвов мост” да има кръгова форма, в съответствие със застрояването на района и реализиране на първо ниво на кръгово движение при пресичането на бул. “Сливница” и бул. “Княгиня Мария Луиза”. На това ниво се запазва стария „Лъвов мост”, а кръга се затваря с два допълнителни дъгообразни моста, симетрично разположени от двете страни. 

На второ ниво преминават два транспортни тунела по бул. “Сливница” от кв.”Илиянци” по маршрута си до Централна жп гара, надясно по бул.”Христо Ботев”, пл.”Македония”, наляво по ул.”Алабин”, ул.”Граф Игнатиев” и по маршрута си до пл.”Журналист” – двупосочно. ;

- Трамвайна линия №18 – от кв.”Орландовци” по маршрута си до ул.”Козлодуй”, надясно по бул.”Кн.Мария Луиза” към Централна жп гара, Централна жп гара, наляво по бул.”Христо Ботев”, пл.”Македония”, наляво по ул.”Алабин”, ул.”Граф Игнатиев” и по маршрута си до пл.”Журналист” – двупосочно.

Трамвайните мотриси ще спират на всички съществуващи трамвайни спирки.