Новини БГ

Илиана Раева: Много задкулисни игри и демонстрация на власт

2012-08-11 08:01:34
Много, много задкулисни игри и демонстрация на власт – така старши треньорът на ансамбъла по художествена гимнастика Илиана Раева определи резултатите от първия ден на олимпийския турнир в Лондон.

В четвъртък най-добрата българска гимнастичка Силвия Митева изигра безгрешно съчетанията си от квалификацията на обръч и топка, но остана на пето място за деня. В същото време олимпийската шампионка Евгения Канаева допусна груби грешки на първия уред и получи втора оценка.

Ансамбълът също беше безупречен в изпълнението си на пет топки, но остана четвърти след този етап от квалификациите. Раева похвали всички български състезателки и благодари за подкрепата от страна на феновете.

"Благодаря за подкрепата и любовта на всички. Много, много силна игра на ансамбъла и Силвия Митева. Много, много задкулисни игри и демонстрация на власт. Важното е, че България показа класа и сила. Шокирана съм от оценката на Италия. Оценката на България на D1 е позор за спорта. Снощи Техническият комитет е сменил заради това комисията на D1. Дано днес отново Силвия и момичетата от ансамбъла да играят толкова силно", заяви Раева през личния си профил във Facebook.

Въпреки спорното съдийство, бившата гимнастичка остава оптимист за българското представяне на олимпийския турнир. "Вярвам, че ще успеем. Все пак това са квалификации. Имам надежда за финалите. Благодаря на всички вас, които ни вдъхвате толкова вяра, сила, кураж и любов", написа Раева.

Тя допълни, че е получила обаждане от премиера Бойко Борисов, който пожелал успех на ансамбъла. Във вторникминистър-председателят се срещна с част от българските спортисти на олимпийските игри в Лондон и ги разведри с истории и вицове.