Новини БГ

Разбиха колата на британския посланик в Пловдив

2012-03-11 18:52:04

 

Неприятен неделен ден изкара британският посланик Джонатан Алън в града под тепетата. На стената си в социалната мрежа „Туитър” в късния следобед той написа:

"Лош ден в Пловдив, откраднаха GPS от колата ми, сега съм с полиция и чакаме огледа".

От полицията в Пловдив нито потвърдиха, нито отрекоха криминалния инцидент.

От страницата на посланик Алън става ясно още, че това е третата кражба на системата за ориентиране от неговия автомобил. Предишните две кражби са станали във Великобритания.

Само преди няколко дни Джонатан Алън призова българските власти да вземат имотите на мафията.

"Какво означава това – хората, за които всички чуваме и които не могат да докажат откъде е богатството им, нека се разделят с него", изрази позицията си посланикът.

 

Преди известно време посланик Алън прекара известно време при българско семейство в Пловдив, където научи езика и обичаите на страната. Това е условие на британското външно министерство, което задължава дипломатите си да учат езика и традициите не чрез курсове, а чрез временно настаняване в дома на жители на държавата, в която ще работят.

След престоя си в Пловдив, Джонатан Алън заяви, че харесва баница, обича да слуша чалга и е възхитен от бабите в България, които били супер герои. Посланикът беше впечатлен и от забележителностите, които е посетил в района на Пловдив.

След неделната кражба от автомобила му обаче, той едва ли ще се изказва толкова ласкаво за българите.