16 Април 2024 г. Вторник

ДПС лъхало на демокрация, само Дал клеветял

2011-01-18 21:53:55

Мотивите за оставката на Касим Дал са провокативни, клеветнически и увреждащи авторитета на партията,  съобщиха от ръководството на ДПС, след като Централното оперативно бюро единодушно прие оставката му.

Самият Касим Дал, сочен до неотдавна за дясната ръка на Ахмед Доган, не се появи в партийната централа, за да обясни защо е взел решение да напусне ръководството.

"Единството на партията не е застрашено", категоричен беше заместник-председателят Христо Бисеров.

"ДПС има свой естествен лидер, но не е лидерска партия в негативния смисъл на тази дума", посочи другият заместник-председател Лютви Местан.

Той пространно разясни, че оперативното бюро заседава редовно и всеки член има свобода да изразява мнения.

Когато на дневен ред са важни въпроси, които предполагат сериозна дискусия, Ахмед Доган се въздържа да представя своя позиция и в началото, и по средата на дискусията, за да не би да повлияе на крайното решение, разкри той.

Сокола оставял и пълна свобода за изразяване на различни, твърде често алтернативни мнения. Според Местан обаче правото на различно мнение няма нищо общо с клеветническите обвинения.

"ЦОБ е колективен орган и оставката на който и да е член не би могла да се приравни с институционална криза в партията и да постави на изпитание нейното единство", подчерта още зам.-председателят. 

"Партийните структури реагираха спонтанно, реакцията им е достатъчно категорична оценка, че Дал има проблем не с лидера или ръководството, а с ДПС като цяло", констатира Местан.

На заседание на Централния съвет най-вероятно през февруари ще бъде взето окончателно решение дали Касим Дал да бъде изключен от партията.

Ще се вземе решение съгласно устава, каза Камен Костадинов.

От ДПС съобщиха още, че ръководството е дало мандат на парламентарната група да участва в консултации по вот на недоверие към кабинета на Бойко Борисов, които БСП инициира.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати