Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Вторник
Август 3
Начало arrow Политика arrow СДС: Категорично се изправяме срещу полицейщината

СДС: Категорично се изправяме срещу полицейщината

  Print E-mail
2010-12-05 15:59:52
източник: dnes.bg

СДС заявява, че ние и нашите партньори от реформаторската десница сме разумна алтернатива на управлението на ГЕРБ и "Атака", пише в позиция на НС на СДС.

"Нашата задача е да защитим европейския и евроатлантически път на България и да дадем шанс и свобода на активните хора в страната. СДС категорично се изправя срещу надигащата се вълнà от полицейщина и опитите за реабилитация на комунистическото минало.

Ние категорично ще се противопоставим на всички нарушения на основните граждански права. За съжаление, тези случаи стават все повече.

Ние ще се противопоставяме активно на опитите да се внуши от страна на ГЕРБ и "Атака", че изминалите 20 години са недобрите години за България.

Напомняме, че въпреки трудностите на прехода и яростната съпротива срещу реформите от страна на бившата комунистическа партия и нейните репресивни органи и многобройните проблеми за тези 20 години България успя да скъса с авторитарното си минало, да извоюва и защити правото си на свободна и демократична държава, да въведе пазарна икономика, да свали визите и да се присъедини към ЕС и НАТО.

Ние ще продължим да се противопоставяме на проекта АЕЦ "Белене", защото този проект е сърцето на политическата корупция. Освен че е икономически неизгоден, той е инструмент за поставяне на България под тотална зависимост от Русия.

Ние ще се противопоставим на популистките идеи за национализация на това правителство, които съсипват икономиката и ни връщат в миналото.

На предстоящите президентски и местни избори СДС заедно със своите партньори от реформаторската десница ще предложи на българските граждани разумна и демократична алтернатива, която ще бъде път към ново управление на България", пише в позицията на НС на СДС.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че ...
  Новини БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста. - - Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с ...
  Новини Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцията на прокуратурата в ...
  Новини Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го приемат. ...
  Новини ГЕРБ ще внесе свой проект за Конституция днес. Ние искаме ВНС да се произнесе. Това заяви премиерът Бойко Борисов във фейсбук.Той каза, че още днес ще бъдат предприети действия да има възможност за ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?