19 Април 2024 г. Петък

Калинчето лъгала, че има тумор!

2010-12-01 10:39:03

"Разочаровани сме всички, защото Калина Илиева ни е заблудила по един брилянтен начин".

Така премиерът Бойко Борисов коментира пред Нова телевизия скандала с фалшивата диплома на бившата шефка на фонд "Земеделие".

"Всеки ден се занимавам да пера кирливите ризи на БСП, нека си стоят в ъгъла. Калина Илиева беше във фонда, имаше добро отношение от ОЛАФ към нея, беше един от най-добрите експерти и затова я назначихме", припомни Борисов.

"Кой я отстрани, да не би да чаках БСП да ми каже, че да я отстраня", попита риторично премиерът.

"Аз съм сърдит и обиден от нея, защото тя ни лъжеше, че е болна. А няма нищо по-хубаво от майчинството и бременността на една майка. Тя ме лъжеше мене, че има тумор, и аз съм мислил с притеснение за нея и изведнъж – бебе, ама защо така ще лъже. Чувствам се като всички измамен, защото тя имаше данни да направи кариера. Голямо разочарование в случая", коментира още Борисов и добави:

"В същото време с белята на Калина Илиева, Кристалина Георгиева ни изми лицето пред Брюксел", каза той. 

Относно проекта АЕЦ "Белене" премиерът беше категоричен, че нищо не е забавено, откакто правителството на ГЕРБ е на власт.

 

По думите му предишните управляващи са "толкова нагли, че вече когато всички маски са свалени, пак излизат и говорят глупости".

 

Борисов заяви, че генералният директор на "Росатом" е признал грешката си за обявяване на цена от 4 млрд. евро за централата.

"Дори и бивш премиер на Русия си признава грешката по същото време, когато Георги Първанов се тупкаше най-много в гърдите за големия си шлем", добави премиерът.

"То и полетите в Космоса са нещо много хубаво, но НАСА замразиха полетите, щото нямат пари. А старото българско правителство не само не си призна грешката, но продължи да говори какви ли не измишльотини", ядоса се премиерът.

В тази връзка той заплаши, че ако още веднъж чуе, че RWE се е отказала от проекта заради настоящото управление, ще стане международен скандал, защото ще поиска от германската компания да коментира писмено причините за оттеглянето си.

"Виждате вчерашния ден, когато нямаш цена и нищо подписано във времето – естествено, ще се оттеглят", коментира още Борисов.

Според него няма нито един свестен подписан проект от предходното правителство.

Запитан за скандала в Министерството на културата, министър-председателят смята, че Вежди Рашидов е подведен, и въобще не възнамерява да коментира евентуална негова оставка.

"Той тихичко направи една реформа в МК и се надявам, че с 10-те млн. лв., които ще дадем, ще се успокои положението. Ще го оставя да работи спокойно. Мисля, че той си е извлякъл поуката и няма да повтори грешка повече", изтъкна Борисов.


 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати