19 Април 2024 г. Петък

Столични червени: Полицейщина движи ГЕРБ

2010-06-27 10:57:10

Най-важната политическа задача пред градската организация на БСП е подготовката и провеждането на силни предизборни кампании и постигането на най-високи резултати в изборите за местни органи на властта и за президент на България през 2011 г.

Това е записано в проекта за решенията от заседанието на 11-тата конференция на Софийската градска организация на БСП, която се провежда днес.

В проекта за решение има 9 основни пункта, които предстои делегатите да гласуват. Очаква се Румен Овчаров  да изнесе 17 страници доклад за дейността на организацията.

В него е записано, че в изминалите 11 месеца от управлението, ГЕРБ отделя внимание предимно на показни демонстрации за борба с организираната престъпност и корупцията.

Според този доклад показният характер, използваните методи, предизвикват много въпроси за законността и ефективността и крайните резултати от предприетите мерки.

"Полицейщината е основният белег на това управление", се казва в червения документ.

"Има открит стремеж МВР да управлява и контролира политическите процеси в страната, както и работата на всички структури, включително независимата съдебна система", заключават от БСП.

Според Румен Овчаров за 1 година от управлението на правителството на Бойко Борисов, държавата се е превърнала в държава на дефицитите, държава, убиваща собственоръчно бизнеса, държава, която успешно е дестабилизирала и пенсионната, и здравната система.

Единственият извод, според него, който може да се направи след управлението на ГЕРБ, е катастрофа.

Въпреки това, той отчете, че рейтингите на лидерите на ГЕРБ остават високи.

"Единственият ни шанс е промяната", заяви председателят на БСП-София.

Според него е необходим обективен анализ на управлението на тройната коалиция и е нужно да бъдат направени конкретни изводи за това как е управлявала партията.

"Нужна ни е истината", каза Румен Овчаров.

На БСП й е необходимо лидерско състезание, допълни той.

По думите му новият лидер трябва да бъде избран с общопартиен червен избор.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати