20 Април 2024 г. Събота

ГЕРБ печели 5 кметски мандата, ДПС - 2, балотажи в 3 села

2017-10-09 08:40:23

Цветислава Цветкова от ГЕРБ печели изборите за кмет на община Трън, предаде bTV. Тя е получила 1353 гласа в подкрепа на своята кандидатура.

Цветкова е временно изпълняващ длъжността кмет на общината, а преди това е била заместник-кмет, припомня агенция Фокус".

В община Трън бяха насрочени предсрочни избори, след като кметът Станислав Николов подаде оставка.

Николов си тръгна през май, защото се оказа подсъдим - той блъсна с автомобила си дете, което пострада сериозно.

Кандидатът на ГЕРБ Павел Динков спечели частичните местни избори в село Цани Гинчево, община Никола Козлево. За него са гласували 173 гласоподаватели, предаде БТА.

С избирателна активност от 57.32% приключи денят на вота, до урните в единствената секция в селото отидоха 231 души от 403 имащи право на глас.

До частични избори се стигна след като предишният кмет Красимир Георгиев напусна поста в началото на май. За кметското място се бореха трима кандидати - Павел Динков от ГЕРБ, Иван Добрев от БСП и Митко Георгиев от "Воля".

В община Вълчи дол, област Варна, също печели кандидатът на ГЕРБ - Георги Тронков, който се състезаваше срещу представителката на БСП Людмила Петкова.

В с. Генерал Киселово, община Вълчи дол, избирателите предпочетоха Калина Христова от ГЕРБ.

В с. Ракево, община Криводол, кандидатът на ГЕРБ Малин Тончев също победи на първия тур, предаде "Фокус".

ДПС печели вота в две населени места. В село Нивянин, община Борован, е избран Николай Христов. В с. Скалак, община Руен кмет ще бъде Мустафа Бекир.

В село Попович, община Бяла, кандидатите на БСП и на ГЕРБ отиват на балотаж. Кандидатът на БСП Еленка Стойчева е събрала 82 гласа, а кандидатът на ГЕРБ Мирослав Иванов - 51.
В с. Чукарка, община Айтос, също ще има балотаж - между кандидатите наГЕРБ и ДПС.
В с. Сухаче на балотаж ще се състезават кандидатите на БСП и НФСБ.

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов поздрави кандидатите на партията за представянето им на частичните избори.

"Поздравявам всички структури на партията, кандидатите ни за кметове за убедителната победа на кметските избори, проведени в населени места и две общини", заяви Цветанов пред "24 часа" по повод победата на ГЕРБ на частичните местни избори в Трън и Вълчи дол, и в няколко села.

"Резултатите на ГЕРБ доказаха, че българският избирател не залага на компроматните войни на БСП, а на достойни кандидати и на партия, която показва реални политики с видими резултати. Убедителната победа показа, че БСП не е алтернатива във властта." - коментира Цветанов.

източник: news.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати