Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Четвъртък
Май 13
Начало arrow България arrow ГЕРБ печели 5 кметски мандата, ДПС - 2, балотажи в 3 села

ГЕРБ печели 5 кметски мандата, ДПС - 2, балотажи в 3 села

  Print E-mail
2017-10-09 08:40:23
източник: news.bg

Цветислава Цветкова от ГЕРБ печели изборите за кмет на община Трън, предаде bTV. Тя е получила 1353 гласа в подкрепа на своята кандидатура.

Цветкова е временно изпълняващ длъжността кмет на общината, а преди това е била заместник-кмет, припомня агенция Фокус".

В община Трън бяха насрочени предсрочни избори, след като кметът Станислав Николов подаде оставка.

Николов си тръгна през май, защото се оказа подсъдим - той блъсна с автомобила си дете, което пострада сериозно.

Кандидатът на ГЕРБ Павел Динков спечели частичните местни избори в село Цани Гинчево, община Никола Козлево. За него са гласували 173 гласоподаватели, предаде БТА.

С избирателна активност от 57.32% приключи денят на вота, до урните в единствената секция в селото отидоха 231 души от 403 имащи право на глас.

До частични избори се стигна след като предишният кмет Красимир Георгиев напусна поста в началото на май. За кметското място се бореха трима кандидати - Павел Динков от ГЕРБ, Иван Добрев от БСП и Митко Георгиев от "Воля".

В община Вълчи дол, област Варна, също печели кандидатът на ГЕРБ - Георги Тронков, който се състезаваше срещу представителката на БСП Людмила Петкова.

В с. Генерал Киселово, община Вълчи дол, избирателите предпочетоха Калина Христова от ГЕРБ.

В с. Ракево, община Криводол, кандидатът на ГЕРБ Малин Тончев също победи на първия тур, предаде "Фокус".

ДПС печели вота в две населени места. В село Нивянин, община Борован, е избран Николай Христов. В с. Скалак, община Руен кмет ще бъде Мустафа Бекир.

В село Попович, община Бяла, кандидатите на БСП и на ГЕРБ отиват на балотаж. Кандидатът на БСП Еленка Стойчева е събрала 82 гласа, а кандидатът на ГЕРБ Мирослав Иванов - 51.
В с. Чукарка, община Айтос, също ще има балотаж - между кандидатите наГЕРБ и ДПС.
В с. Сухаче на балотаж ще се състезават кандидатите на БСП и НФСБ.

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов поздрави кандидатите на партията за представянето им на частичните избори.

"Поздравявам всички структури на партията, кандидатите ни за кметове за убедителната победа на кметските избори, проведени в населени места и две общини", заяви Цветанов пред "24 часа" по повод победата на ГЕРБ на частичните местни избори в Трън и Вълчи дол, и в няколко села.

"Резултатите на ГЕРБ доказаха, че българският избирател не залага на компроматните войни на БСП, а на достойни кандидати и на партия, която показва реални политики с видими резултати. Убедителната победа показа, че БСП не е алтернатива във властта." - коментира Цветанов.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини За пети пореден път печелим парламентарни избори. Премиерът Бойко Борисов не изневери на стила си от последната година и анализира резултатите от изборите с видеовключване във фейсбук от двора ...
  Новини Днес православната църква чества паметта на мчнци Мина, Виктор и Викентий.Мина е бил войник, убит в Египет за Христовата вяра при император Диоклетиан (284-305 г.). Той е много известен великомъченик ...
  Новини Българската православна църква почита днес паметта на Свети архангел Михаил. Църковният празник е наричан от народа Архангеловден.Според православната църква Свети Архангел Михаил е един от ...
  Новини На 6 ноември почитаме паметта на Свети Павел, архиепископ Константинополски, на Света Клавдия и на Препдобния Лука Тавроменийски. - - Павел Солунянин, архиепископ Константинополски (Цариградски), ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?