19 Април 2024 г. Петък

ГДБОП задържа 9 души от групата на Квица в Козлодуй

2017-09-27 08:26:22

ГДБОП и Жандармерията, под ръководството на Специализираната прокуратура, извършват операция в област Враца.

Операцията е срещу организирана престъпна група, извършваща рекет, палежи, лихварство и разпространение на наркотични вещества.

По разпореждане на главния прокурор г-н Сотир Цацаров на място са изпратени екипи от Бюрото по защита на свидетели за обезпечаване на действията по разследване и оказване на защита на свидетелите.

До настоящия момент са задържани 9 лица, извършват се претърсвания в жилища и автомобили, разпитват се свидетели.

Към момента в Козлодуй продължава да има засилено полицейско присъствие. Продължават да бъдат струпани и много сили на жандармерията, съобщи bTV. Достъпът до някои от селата в близост до Козлодуй е ограничен - наложена е полицейска блокада и колите преминават на пропусквателен режим.

По непотвърдена официално информация лидер на огранизираната престъпна група е криминално проявеният Цветелин Ценов, който е известен с прякора Квиц.

Ценов се слави с това, че отвличал и се саморазправял с жертвите си по брутален начин - "почеркът" на престъпната група бил нарочените да бъдат изнасилвани за наказание.

Официално Ценов се занимава с охранителна дейност. Припомняме и че през 2013 година той беше пребит почти до смърт от група роми в Козлодуй.

От прокуратурата увериха, че повече информация ще предоставят утре по време на нарочна пресконференция.

Припомняме, че в област Враца се намира скандално известното село Галиче, в което само преди шест дни горя ресторант на опонент на бившия кмет Ценко Чоков.

Самият Ценко Чоков, заедно със сина си, е подсъдим като ръководител на организирана престъпна група за лихварство, отвличания, побои и палежи.

Малко преди това отново в Галиче полицай пострада, докато разтървава двама души.

От прокуратурата на този етап не предоставят информация дали днешната операция е във връзка с последния палеж или пък с обвиненията срещу скандалния кмет.

източник: news.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати