17 Април 2024 г. Сряда

2-годишно дете със синини след детска градина

2017-09-07 10:46:52

Родители сигнализираха, че 2-годишното им дете е било пребито в детска градина. Снимките на пострадалото дете веднага заляха социалните мрежи, а случая бързо придоби широка общественост. Родителите на детето са потресени от случая.

Към момента е установено, че момченцето е било на детска градина "Пролет" в Панагюрище. Дядото на детето отишъл да го прибере от заведението, но като го взел видял синини по лицето му. Детето било неспокойно и плачело.

Като попитал учителите във заведението, те му обяснили, че детето е ухапано. В медицинското удостоверение обаче се посочва, че детето е било насилено в областта на лявата и дясната буза.

Инцидентът станал около 11 часа, но от детската градина не уведомили родителите за случая.

Роднините на 2-годишното дете са сигурни, че срещу него е упражнена агресия. Момченцето не било ухапано, защото синините стигали чак до ухото на детето.

Според родителите на момченцето то е било бито от възпитателката в заведението. Жената обаче отрече да е посягала на детето. По думите ѝ момченцето си играело с по-голямо дете, което го е захапало по бузата. Въпреки това родителите са категорични в обвиненията си, защото самото дете им казало, че госпожата го е било по дупето и бузите. Дърпала му и едното ухо.

Това предизвика спор между педагозите и роднините на пострадалото момче. Според възпитателите детето не може да говори, а според родителите детето говори добре.

Според директора на детската градина ситуацията била още по-объркана, защото след като дядото видял, че по бузите на детето има синини, той се върнал в заведението и ударил два шамара на госпожата. Това било прецедент в досегашната практика на директорката. Дядото обаче отрича да е постъпвал по този начин.

Директорката е заявила и че ще предаде писмени обяснения на кмета на община Панагюрище. Ако се наложи, ще се приложат и санкции.

Родителите на пострадалото момче са категорични, че то ще бъде преместено в друго заведение. Те настояват и в детските градини да бъдат монтирани камери, които да следят за подобни действия.

източник: news.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати