26 Април 2024 г. Петък

Кобрата прати Джонсън в Пирогов

2017-04-29 07:32:55

Кубрат Пулев се изпоти здраво срещу американеца Кевин Джонсън, но все пак победи в препълнената "Арена Армеец".

Срещата бе за Интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация, а нашенецът надви противника си след 12 пълни рунда и единодушно съдийско решение.

Противно на очакванията за много лесен мач американецът се опъна здраво на Кобрата и му нанесе доста удари по време на срещата.

Все пак обаче класата на Кубрат си каза думата и в крайна сметка стигна до успеха.

Toва бе 27-а среща за Кубрат при професионалистите, като той има само една загуба на сметката си във всички тези срещи.

Феновете в залата очакваха нокаут от страна на Кобрата, но Джонсън успя да удържи до 12-ия рунд, макар че през последните рундове си личеше, че е много изтощен.

Кубрат Пулев заяви в първите си думи след победата над Кевин Джонсън в "Арена Армеец", че не е в най-добрата си форма и сега, като официален претендент за световната титла, ще се подготви максимално добре, за да има шанс за победа.

"Противникът беше супер неудобен. Очаквах го и това се потвърди на ринга. С повечето опоненти е играл цял мач, побеждавали са го само световни шампиони. Надиграх го, но беше много неудобен. Има опит, но важното е победата.  Нервероятна публика, благодаря на всички хора в залата и още един път ще кажа, че българите са много емоционални и им благодаря за подкрепата."   

"Определено Джонсън беше натрениран. В началото беше свеж и много опасен. Надиграх го с повече и с по-точни удари. Опитах да го нокаутирам, играх до последно, но някак си не можах да намеря точния удар. Навежда главата, иначе ще бъде нокаутиран, това е част от играта. Опитах, играх до последно за нокаут, но не успях да намеря точния удар."

"Надявам се и се моля на Господ да се случи мача за световната титла. Трябва здрава работа и ще се трудя още повече, защото не съм показал всичко, на което съм способен. Имам енергия и има какво да покажа. В момента не съм в блестяща форма. Очаквам и съм готов да вляза в здрава подготовка за световната титла, за да бъда не само адекватен, а и да победя.", завърши Пулев, който обра аплодисментите от всички в залата.

С успеха Пулев вече е официален претендент на Международната боксова федерация в тежка категория, а за шампионския колан той ще се срещне с победителя от утрешния двубой в Лондон между Антъни Джошуа и Владимир Кличко.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати