Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Събота
Май 15
Начало arrow България arrow Първи звънец за 44-то Народно събрание

Първи звънец за 44-то Народно събрание

  Print E-mail
2017-04-19 08:40:20
източник: news.bg

Новото 44-то Народно събрание започва работа днес.

Избраните 240 депутати ще положат клетва на тържественото заседание, което се свика с указа на президента Румен Радев след провеждането на предсрочните парламентарни избори на 26 март.

Пет партии влязоха в парламента - ГЕРБ, БСП, Обединените патриоти (ВМРО, НФСБ и "Атака"), ДПС и "Воля".

Първото заседание на парламента по традиция се открива от най-възрастния депутат. В случая това е журналистът Тома Томов от БСП избран от район Благоевград.

Най-младият депутат също е от БСП, но е жена - Теодора Халачева, която е само на 25 години.

Това е първият парламент, в който ще има толкова малко юристи - досега те винаги са били голяма част от народните представители. В настоящото НС обаче те ще бъдат едва 27.

За сметка на това в 44-то Народно събрание няма да липсват генерали - те ще са четирима.

От БСП влиза бригаден генерал Кольо Милев, бивш командир на 61 Стрямска механизирана бригада - танковата бригада в Карлово.

ДПС ще се представи с бившия шеф на отбраната ген. Симеон Симеонов.

ГЕРБ се представя с цели двама генерала - висшият морски офицер вицеадмирал Пламен Манушев и също бивш шеф на отбраната ген. Константин Попов.

Към бройката генерали в Народното събрание трябва да се прибави и генерал Бойко Борисов, но предвид факта, че той ще е за пореден трети път министър-председател, в парламента остават само с четирима генерали. При това положение обаче ГЕРБ ще увеличат най-вероятно малката бройка на юристите в Народното събрание, тъй като след лидерът Борисов от листата в парламента трябва да влезе отново бившият шеф на комисията за контрол на спецслужбите Димитър Лазаров, който също с правно образование.

В новия парламент депутат ще бъде и 29-годишният футболен съдия Стефан Апостолов.

От ПГ на ГЕРБ ще направят предложение председателят на парламента да бъде Димитър Главчев, а за зам.-председател ще се излъчи Цвета Караянчева.

Вчера БСП пък определи да излъчи като свой зам.-председател Валери Жаблянов.

За зам.-председател на НС от ДПС ще бъде предложена д-р Нигяр Джафер.

Първият протест ще се чуе заедно с първия звънец за 44-то Народно събрание.

В социалните мрежи се организира и първият протест срещу несформираното още правителство на ГЕРБ и Обединени патриоти.

Недоволните с надписа "Съединението прави силата".

"В първата сряда след Великден ще удари първия звънец за новото 44-то Народно събрание. Ние пък ще ударим началото на нашето недоволство срещу едно потресаващо обединение на лъже патриоти и политическата мафия", пишат организаторите на проявата.

Подкрепа за протеста обяви общественият съвет на "Дружба" 2.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини За пети пореден път печелим парламентарни избори. Премиерът Бойко Борисов не изневери на стила си от последната година и анализира резултатите от изборите с видеовключване във фейсбук от двора ...
  Новини Днес православната църква чества паметта на мчнци Мина, Виктор и Викентий.Мина е бил войник, убит в Египет за Христовата вяра при император Диоклетиан (284-305 г.). Той е много известен великомъченик ...
  Новини Българската православна църква почита днес паметта на Свети архангел Михаил. Църковният празник е наричан от народа Архангеловден.Според православната църква Свети Архангел Михаил е един от ...
  Новини На 6 ноември почитаме паметта на Свети Павел, архиепископ Константинополски, на Света Клавдия и на Препдобния Лука Тавроменийски. - - Павел Солунянин, архиепископ Константинополски (Цариградски), ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?