29 Март 2024 г. Петък

Среднощен екшън в Шумен: Нахълтват в къща, бият, грабят...

2017-01-05 16:10:55
Маскирани мъже нахлуха в къща в Шумен и пребиха семейството, в което и 80-годишна баба, за да го оберат.

Случката като сцена от екшън се разиграла във вторник след 23 часа. През това време бабата, дъщеря й и нейните две момичета на 26 и 28 г. гледали телевизия в къщата си на ул. "Шуменска крепост", пише "Труд".

Нападателите използвали стълба на стопаните, с която стигнали до пристройка и оттам от тераса се вмъкнали в стаята. "Давайте парите"Това е обиск, полиция!" Домакините се разпищяли.

"Какви пари, аз съм учителка", молела се майката на двете момичета. Жената работи в селска детска градина. Бабата пък е бивша учителка по математика. Апашите обаче им отвърнали с юмруци, ритници и удари с пръчка, която носели.

50-годишната Маргарита рухнала на земята и се престорила на мъртва. Възможно е и това да е уплашило нападателите. Те си тръгнали, като успели да отмъкнали само мобилен телефон от чантата на едното момиче. Пътьом грабнали сребърни обеци и синджирче от огледалото и избягали.

Четирите жени потърсили веднага полиция и лекарска помощ. Бабата е с травма на окото и едната скула, а дъщеря й е с фрактура на долната челюст. Двете внучки се отървали без травми.

Часове след грабежа нападателите били задържани. Първо е хванат 21-годишният Стефан от Шумен, криминално проявен и осъждан 9 пъти за кражби, наскоро излязъл от затвора. След него полицията установила и 17-годишен шуменец с богато досие от 8-годишен.

Днес сутринта е арустуван и третият участник – 23-годишният Радослав Иванов - Ирджеб от село Вехтово. Той нашумя през 2013 г., когато реши да обере с газов пистолет магазин, но двама полицаи-клиенти го обезвредиха за секунди. Зад гърба му са четири ефективна присъди.

Открит е откраднатият мобилен телефон, съобщават от полицията. Той бил в приятелката на едния грабител. До момента Стефан е привлечен като обвиняем и е задържан за срок до 72 часа с постановление на Окръжна прокуратура в Шумен. Работата по случая продължава.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Шумен


Новини
Издадените разрешителни за строеж на жилища, и започналите строежи в Шуменска област чувствително намаляват в сравнение с миналата година, сочат данните на регионалната статистика.П ...
Новини
Близо десет нови теча са установени по водопровода от язовир "Тича", който захранва Шумен, съобщава БНР.Припомняме, градът и още три села (Белокопитово, Дибич и Панайот Волов)  ...
Новини
Областният координатор на Движение България на гражданите и общински съветник в Шумен Даниела Русева е водач на листата на Реформаторския блок в 30-ти многомандатен избирателен район.Листата ...
Новини
Кампания "Да спасим книга" за подкрепа с книги на читалища и училищни библиотеки продължава своята дейност и през 2017 г. През всеки един месец на календарната година ще се стремим ...
Новини
Шофьор на автобус от градския транспорт в Шумен е бил набит от водач на BMW след спор за предимство на пътя.Инцидентът станал вчера по бул. "Съединение" в града. Автобусът ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати