23 Април 2024 г. Вторник

Летище Варна с пет нови линии към Европа и... Към София!

2016-12-14 16:29:51
5 нови директни линии ще свържат летище Варна със Западна Европа от догодина. Те ще се обслужват целогодишно, съобщи Информационна агенция "Черно море".

Дестинациите са Дортмунд и Мюнхен в Германия, Айндховен в Холандия, Ларнака в Кипър и Милано в Италия. От 2017 г. ще се увеличи и броят на полетите по популярната дестинация Варна – Лутън от 7 на 10. До летището в Лондон ще се лети по два пъти всеки вторник, четвъртък и събота.

"Новите линии предлагат повече възможности за пътуване от и до Варна. Щастлив съм, че по този начин повече хора ще имат възможност да се докоснат до красивото българско Черноморие и до културно-историческите забележителности на града и региона. Фактът, че линиите ще се обслужват целогодишно е важен фактор за изпълняването на една от ключовите цели – превръщането на Варна и България в туристическа дестинация на четири сезона", коментира главният изпълнителен директор на "Фрапорт Туин Стър Еърпорт Мениджмънт" АД Улрих Хеппе.

Той припомни, че 2016 г. е най-успешната година за компанията, откакто пое концесията на морските летище през 2006 година.

"21% е ръстът на полетите, обслужени на Летище Варна, 23% на летище Бургас. 22% среден ръст за двете летища е рекордно постижение, което едва ли ще достигнем догодина, но се надявам благодарение на новите линии да има ръст на полетите в крилата на летния туристически сезон и през зимата", добави Улрих Хеппе.

Освен това от 2017 г. година ще има и целогодишен ежедневен полет от Варна до София.

Промените от догодина стават възможни благодарение на откриването на база на летище Варна на една от най-големите нискотарифни авиокомпании в централна и източна Европа.

Това ще се случи на 31 юли 2017 г. Полетите ще се осъществяват със 180-местен самолет Airbus А320. Откриването на базата ще гарантира 36 нови директни работни места, а набирането на кандидати стартира на 18 февруари 2017 г.

Общо 20 млн. лв. ще инвестира "Фрапорт Туин Стър Еърпорт Мениджмънт“ АД в различни проекти на двете летища Варна и Бургас през 2017 г. Ремонтът в Бургас се очаква да приключи по график до края на годината, каза още Улрих Хеппе.

Инвестицията на компанията в двете летища за тази година е 14 млн. лв.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Варна


Новини
Възстановен е палатковият лагер пред община Варна, съобщи bTV.Първоначално от полицията се опитаха да ги спрат, след което се отдръпнаха.След като в сряда той беше преместен в пешеходн ...
Новини
"Няма доказан случай на коронавирус във Варна към момента!" Така коментира в социалните мрежи кметът на Варна Иван Портних съмненията за заразени от новия вирус в крайморския град.По думит ...
Новини
Спешно събарят незаконни къщи във варненската ромска махала "Максуда". Събарянето е по разпореждане на кмета на Варна Иван Портних. Причината е свличане на земна маса, която е паднала върх ...
Новини
След поредица отлагания, „синята зона“ във Варна най-после ще заработи. Това ще стане официално утре - 11 юли, съобщиха на пресконференция в общината, предаде репортер на Moreto.net.В &b ...
Новини
Планини от боклуци и лоша миризма притесниха жителите на морската столица насред летния сезон. Вече пети ден боклуците в най-големия район във Варна се трупат и не се извозват, съобщи Нова тел ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати