Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Четвъртък
Май 13
Начало arrow България arrow Кой ще спечели от падането на визите за Канада?

Кой ще спечели от падането на визите за Канада?

  Print E-mail
2016-11-02 10:35:33
източник: dnes.bg

Отварянето на пазара с Канада може да е от полза за България, която да се поучи от добрите практики на Запада. Това заяви пред Bulgaria ON AIR Иван Кристоф, известен още като "човека-паяк", който от дълги години живее в Канада.

"Трябва да ви кажа, че... как да не я обичаш тази страна. Това е една чудесна възможност за България, аз се надявам да се представим по много добър начин", сподели още Кристоф.

Според Красимир Гаджоков, който също е дългогодишен жител на Канада, твърденията, че падането на визите ще подтикне голяма част от младите хора да емигрират в Канада, не отговарят на истината. Той подчерта, че между кратките пътувания и трайното установяване има разлика.

"Не, че не е възможно, но годишно се приемат около 160 хил. души, от които има отделни професии, има класации, в които се изисква знание на английски език, висше образование. Без това трудно могат да се съберат точки", обясни той.

"Всъщност позитивите са за нашите роднини и за бизнеса, за българските бизнесмени, които ще могат да пътуват до Канада без визи. Българите, които живеем в Канада, никога не сме имали нуждата да пътуваме в България, или канадците също не са имали проблем да влизат в България с канадски паспорт", добави Гаджоков.

По последни данни българите, които живеят в Канада са около 32 хил. души, или поне толкова са онези, които са вписали българския като майчин език.
  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини За пети пореден път печелим парламентарни избори. Премиерът Бойко Борисов не изневери на стила си от последната година и анализира резултатите от изборите с видеовключване във фейсбук от двора ...
  Новини Днес православната църква чества паметта на мчнци Мина, Виктор и Викентий.Мина е бил войник, убит в Египет за Христовата вяра при император Диоклетиан (284-305 г.). Той е много известен великомъченик ...
  Новини Българската православна църква почита днес паметта на Свети архангел Михаил. Църковният празник е наричан от народа Архангеловден.Според православната църква Свети Архангел Михаил е един от ...
  Новини На 6 ноември почитаме паметта на Свети Павел, архиепископ Константинополски, на Света Клавдия и на Препдобния Лука Тавроменийски. - - Павел Солунянин, архиепископ Константинополски (Цариградски), ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?