Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Събота
Юли 31
Начало arrow България arrow Шерлок от Царев брод: Кмет хвана баща и син с крадена царевица

Шерлок от Царев брод: Кмет хвана баща и син с крадена царевица

  Print E-mail
2016-09-19 18:42:18
източник: dnes.bg

Прибрах се вкъщи, но по телефона се обадих на полицията в Шумен да имат готовност и ако аз засека крадците, те бързо да реагират", разказва кметът детектив пред "24 часа". Не ги проследил, защото в тъмнината по нивите те лесно щели да се скрият, затова кметската тактика била друга. Решил да ги причака пред дома им.

Малко преди 21 часа двамата "паркирали" количката пред къщи. Тя вече била пълна с кочани царевица, а над нея сложили още 4 чувала, завързани със сезал. Като почнали да разтоварват, кметът се появил.

"Това е тараш", бе кмете, обяснил Иван. "Синът намерил след ожъната с комбайн нива изпаднала царевица и я събрал, пък аз отидох да му помогна да я докараме. Викам им, не ме кръщавайте", смее се кметът. "Аз съм селски човек и мога да различа тараш от прясно набрана царевица", обяснява той.

Междувременно полицейската патрулка се появила и двамата си признали. Станало ясно че същата вечер те набързо и по тъмно влезли в нивата до свинеферма на фирма и набързо обрали царевицата от 1-2 реда без някой да ги види.

Собственик на фирмата е Добрин Папазов, председателят на Асоциацията на свиневъдите в България. Дали той е забелязал набезите, не е ясно, но неговата нива била една от последните неожънати от комбайн.

На терена имало поливна система и царевицата била още влажна. Предполага се, че дейността на дуо Минкови е била доста продължителни, защото в семейната къща криминалистите намерили още 400 килограма чужда царевица, съобщиха от полицията.

Семейството нямали своя нива, но в двора си гледали няколко животни. За тях била крадената царевица. Според местни хора семейството живеело прилично. Бащата вече бил пенсионер, а майката Янка преди това била санитарка в психоболницата в селото, а сега станала кондукторка на автобуса от Шумен за Царев брод. Само преди няколко месеца фамилията купила за 55 000 лева къща, близо до центъра на селото.
  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини На 2 юни по традиция почитаме паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България. Този ден се чества от 1901 година, когато на връх Околчица - лобното място на Ботев, се събират негови ...
  Новини За пети пореден път печелим парламентарни избори. Премиерът Бойко Борисов не изневери на стила си от последната година и анализира резултатите от изборите с видеовключване във фейсбук от двора ...
  Новини Днес православната църква чества паметта на мчнци Мина, Виктор и Викентий.Мина е бил войник, убит в Египет за Христовата вяра при император Диоклетиан (284-305 г.). Той е много известен великомъченик ...
  Новини Българската православна църква почита днес паметта на Свети архангел Михаил. Църковният празник е наричан от народа Архангеловден.Според православната църква Свети Архангел Михаил е един от ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?