20 Април 2024 г. Събота

Борисов плаши със страховит хаос у нас при предсрочни избори

2016-05-13 17:16:03

Премиерът заплаши, че ще настане „страховит хаос у нас”, ако има предсрочни избори.

От думите на Борисов стана ясно и че се шегувал, че ако патриотите го ядосат, ще се кандидатира за президент. „Това е шега“, отсече той в кулоарите на парламента.

Настоявам на всички да им е мила държавата, с тези думи Борисов призова политиците за отговорност и да поддържат стабилността на управлението.

Премиерът обаче е ядосан от приетите вчера решения за референдума и посочи, че един от въпросите бил на 1000% противоконституционен и от компетенциите на ВНС. Според Борисов депутатите се подвели по популизма. Министър-председателят подкрепя критиките на президента Росен Плевнелиев за референдума. „Абсолютно е прав", заяви Бойко Борисов.

Калфин се справяше добре. Искам да има приемственост. С тези думи Бойко Борисов аргументира своя избор на Зорница Русинова за нов социален министър.

Русинова от 15 години работи в социалното ведомство, освен това имала подкрепата на ГЕРБ, на социалните партньори и била добър приятел на Брюксел.

От думите на министър-председателя стана ясно, че той е разговарял за Русинова с коалиционните партньори и всички са „за“.

 

 

Минути по-късно обаче му се наложи с дружеска кулоарна прегръдка с Цветанов да разсее подозренията за обтегнати отношения със своя заместник в партията.

Премиерът бе категоричен, че Томислав Дончев е много добър министър, но като вицепремиер му бил по-важен в усвояването на еврофондовоте. Сега Дончев бил много зает, тъй като премиерът го ангажирал да води и преговорите за доставките на газ и петрол за България.

Два дни Томислав Дончев бил с него в Лондон и премиерът много се забавлявал с българските медии и техните очаквания кой ще бъде новият социален министър.

„Томислав Дончев е от войниците на ГЕРБ“, посочи още Бойко Борисов и поясни, че Дончев не се е отказал. Като виден кадър на партията нямало как да не се съгласи с решение на лидера и на партията си, ако го посочат.

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати