23 Април 2024 г. Вторник

Шок за Барса! Атлетико и съдията ги детронираха

2016-04-14 06:16:20
Aтлетико Мадрид сътвори голямата сензация на 1/4-финалите на Шампионската лига, след като детронира шампиона на Европа Барселона. Столичният испански тим спечели реванша с 2:0 и така с общ резултат от двата мача 3:2 продължава на 1/2-финалите.

Така за втори път в рамките на няколко години "дюшекчиите" елиминираха своя съперник на тази фаза в турнира. През сезон 2013/2014 мадридчани отново елиминираха тима на Барса от турнира, а след това момчетата на Чоло Симеоне играха дори и финал срещу Реал Мадрид.

Гризман бе големият герой за домакините, след като вкара и двата гола за успеха, като го направи в 36-ата минута и 88-ата минута от дузпа.

Успехът на домакините дойде със солидна съдийска помощ от страна на Никола Рицоли, който в 91-ата минута не отсъди 100 процентова дузпа за игра с ръка на Габи в наказателното поле. Въпреки огромната грешка на съдията като цяло Атлетико игра много по-добре тази вечер.

Доста интересно е да се припомни, че преди този мач Атлетико имаше цели 7 поредни загуби от Барса, но днес късметът на "дюшекчиите" се усмихна и то в най-важния момент.

Този мач ще бъде също така запомнен и с безличното представяне на Лео Меси, който е в най-сериозната криза, в своята кариера, от няколко години насам.

Домакините имаха страхотна възможност за откриване на резултата още преди да е изтекла 3-ата минута, но ударът на Габи от наказателното поле премина над вратата.
Пет минути след това Атлетико имаше още един страхотен шанс. Гризман бе намерен с хубаво центриране в наказателното поле и с глава се опита да прати топката в далечния ъгъл, но стражът на Барса успя да спаси.
Определено домакините от Мадрид бяха отборът, който започна по-агресивно срещата и по-често застрашаваше вратата на противника през първите минути.
Темпото на игра през следващите минути бе доста високо, а домакините се опитваха да пресират опонента си в собствената му половина, но головите ситуации ставаха все по-рядко срещани.
В 28-ата минута публиката стана на крака и поиска дузпа за домакините. В ситуацията останаха съмнения за игра с ръка на Пике в наказателното поле, но дори от повторенията бе трудно да се прецени, дали има нарушение на правилата.
Няколко минути след това темпото започна постепенно да спада, а зрителите на стадиона така и не успяха да видят нещо красиво, каквито бяха очакванията.
В 33-ата минута Меси отправи нелош удар от фаул, но топката профуча над вратата.
Три минути след това Гризман даде аванс на Атлетико. Стадионът изригна с бурни аплодисменти за французина, който с глава малко пред малкото наказателно поле успя да прати топката във вратата, а Дани Алвеш не успя да се справи със своя противник. Бразилецът бе най-близо до него в ситуацията, а Пике не бе заел позицията си в центъра на отбраната.
В 43-ата минута Атлетико можеше да си удвои аванса си, но ударът на Караско бе уловен по страхотен начин от Тер Стеген.
До почивката така и не се стигна до повече попадения и резултатът остана непроменен, а не може да не се отбележи, че през първото полувреме Барса не съумя да създаде нито една опасност.
Пет минути след почивката Коке успя да преодолее стража на Барса и опита да комбинира с Караско в наказателното поле, но Ракитич се намеси решаващо и предотврати второ попадение във вратата на Барса.
Малко след това Бускетс се наложи да чисти топката след удар на Коке, а каталунците продължиха да действат изключително слабо.
В 54-ата минута Караско бе на косъм от гола, но ударът му с глава срещна напречната греда и само това спаси Барса от "сигурна смърт".
Пет минути след това Барса изпусна най-доброто си положение, като в ситуацията се създаде меле в наказателното поле на Атлетико, но футболист на домакините изчисти топката пред погледа на Пике.
В 60-ата минута Гризман бе отлично изведен от свой съотборник и навлезе в наказателното поле, а след това от малък ъгъл отправи удар, който бе спасен от Тер Стеген.
През следващите минути каталунците се поактивизираха и започнаха по-често да поглеждат към вратата на Атлетико.
В 66-ата минута Суарес се измъкна страхотно от противников играч и от точката на дузпата отправи мощен удар, който обаче Облак успя да улови.
Десетина минути след това стражът на Атлетико се намеси отново решително, след като боксира топката точно пред Суарес, който се гласеше да я засече с глава.
В 77-ата минута пък удар на Алба се отби в тялото на противников играч.

В 86-ата минута Иниеста игра с ръка в наказателното поле и домакините получиха правото да изпълнят дузпа. Минута след това Гризман бе точен от наказателния удар.

В 91-ата минута на терена настъпи хаос, след като реферът закла Барселона, след като не отсъди чиста дузпа за игра на Габи в наказателното поле. Вместо това той отсъди фаул от границата на наказателното поле, а ударът на Меси мина над гредата.
АТЛЕТИКО МАДРИД - БАРСЕЛОНА 2:0
1:0 Гризман 36
2:0 Гризман 88 дузпа
АТЛЕТИКО: Облак, Хуанфран, Годин, Ернандес, Ф. Луиш, Коке, А. Фернандес, Габи, Саул, Гризман (90 - Корея), Караско (74 - Партей)
БАРСЕЛОНА: Тер Стеген, Алвеш (65 - Роберто), Пике, Масчерано, Алба, Иниеста, Бускетс, Ракитич (64 - Арда), Меси, Суарес, Неймар
източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати