Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Неделя
Ноем 28
Начало arrow България arrow Трафикът на мигранти има покровители в МВР, убеден Атанасов

Трафикът на мигранти има покровители в МВР, убеден Атанасов

  Print E-mail
2016-03-28 11:20:21
източник: news.bg

Депутатът от Реформаторския блок генерал Атанас Атанасов очаква, а и настоява да се разкрият схемите, по които службите в МВР покровителстват тежки корупционни схеми, включително и трафик на мигранти през България.Самият Атанасов е убеден, че такива схеми има.

На практика, според него, нищо не се е случило в сектор Сигурност в последната година на управление на второто правителство на Бойко Борисов. Атанасов разкритикува в студиото на БиТиВи това, че всъщност единственото, което е направено е да се смени главния секретар на МВР и шефа на ДАНС и то с цената на един голям скандал и оставката на един добър министър – Вучков.

На практика реформа няма, посочи депутатът, като допълни и друг пример –Столичната дирекция на полицията вече от години е на последно място по резултати и разкриваемост в страната. Защо ръководството е същото – това,назначено още от Орешарски, попита генерал Атанасов.

По думите му сектор Сигурност и бил даден на концесия още от Сергей Станишев и това е била цената на правителството Орешарски. Още от тогава стои подозрението, че информацията, с която разполага ДАНС, първо минава през сараите.

"Борисов превърна кадровата политика в специфична кадрова търговия с цел да има управленски комфорт", посочи Атанасов.

По думите му хората, които работят в системата са напълно демотивирани, защото знаят, че ако си вършат качествено работата, не могат да разчитат на израстване - „Този процес зависи само и единствено от връзки”.

По въпроса за мястото на Реформаторския блок и призива от преди десетина дни от страна на ГЕРБ реформаторите да си изтеглят Ние нямаме никаква възможност да влияем на кадровата политика”.

По отношение на скандала около кума на Радан Кънев, който управлява „Терем”, депутатът повтори информацията за финансовото състояние на дружеството, което о т3 млн. загуба вече работи на печалба.

Атанасов бе категоричен, че декларацията на ГЕРБ и скандалът около „Терем” са режисирани и това е поредният план за задушаване на опозицията вдясно. Този план, отново по думите на синия депутат, е подреден лично от Борисов.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини Министерството на здравеопазването актуализира списъка на лечебните заведения, с които има сключен договор за предоставяне на лабораторни услуги. Списъкът включва общо 177 лечебни ...
  Новини На 2 юни по традиция почитаме паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България. Този ден се чества от 1901 година, когато на връх Околчица - лобното място на Ботев, се събират негови ...
  Новини За пети пореден път печелим парламентарни избори. Премиерът Бойко Борисов не изневери на стила си от последната година и анализира резултатите от изборите с видеовключване във фейсбук от двора ...
  Новини Днес православната църква чества паметта на мчнци Мина, Виктор и Викентий.Мина е бил войник, убит в Египет за Христовата вяра при император Диоклетиан (284-305 г.). Той е много известен великомъченик ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?