Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Неделя
Ноем 28
Начало arrow България arrow Нападателите в Кьолн може да са минали през "Овча купел", алармират уплашени ...

Нападателите в Кьолн може да са минали през "Овча купел", алармират уплашени софиянци

  Print E-mail
2016-01-11 07:24:27
източник: news.bg

"Уважаеми политици, Имате шанс да ме освободите от чувството, че съм “малцинство” в собствената си държава. Имате шанса да промените ситуацията, в която български семейства се налага да ограничават собствената си свобода, заради “тяхното” право на свободно придвижване", пишат силно притеснените софиянци.

Това се казва в поредния сигнал от софиянци, които живеят в блока, който е в близост до бежанския център в „Овча купел“. Хората се оплакват, че въпреки многобройните си жалби, не получават никакво съдействие от институциите. 

"Тълпите с мъже от североафрикански произход от гарата в Кьолн за нас са ежедневие. Страхуваме се да пуснем децата си до магазина", разказват българските данъкоплатци. Те са приложили и снимки. "Да, и ние тук се вълнуваме от всичко, което се е случило в Германия в Новогодишната нощ. И няма как да не е така. Осъзнаваме, че някой от извършителите на ужасните деяния, може би е бил под прозорците ни само преди 2-3 месеца. Може би е онзи младеж, който искаше да почерпи детето ми с бисквитка. Или другият, който поне 6 пъти ми каза “сори” за това, че беше застанал на стълбите и ми пречеше да мина.

Може би е участвал в сбиването, когато в буса, в който искаше да се качи се оказа, че няма място за всички. Или е бил в “тълпата” от 100-тина, струпали се пред блока, заради които съдката ми звънна на 112…", пишат обитателите на злополучния блок в "Овча купел".

"Нали от нашия блок са подавани толкова сигнали и жалби до институциите. Нашият блок е бил толкова пъти обект на статии и телевизионни предвания. Една част от споделените от наша страна страхове са свързани точно със събитията от последните дни", пишат столичани.

"Уважаеми политици, Объркахте ни. Объркахте ни мисленето. Объркахте ни целият мироглед. Объркахте представите на децата ни за добро и лошо, за хубаво и грозно. Преди три години карах детето си да отделя умалелите си дрешки, за да ги занесем заедно в близкото общежитие за бежанци. Днес не му позволявам да влезе в магазина сред тях.

Преди две години бях силно възмутена как може да оставят такава мръсотия след себе си. Днес не се впечатлявам от уриниращите и дефекиращи пред очите ми. Преди година звънях на 112 когато четирима човека слушаха силно арабска музика в 23 часа под балкона ми.

Днес дори не забелязвам групички млади мъже, ако се състоят от по-малко от 80 човека. Преди месец бях убедена, че проблем в района са единствено нелегалните мигранти. Днес изпитвам ужас от гледката как в общежитието настаняват около 50-тина нови “мои съседи”. Вече наистина не знам какво значи думата “бежанци”.

И не, призивите ви за толерантност не ме направиха по-толерантна. Точно обратното. Скоро може би ще придобия нетърпимост към тях. Уверенията ви, че всичко е наред, не ме направиха по-спокойна. Напротив, страхът вече не ме напуска дори и по светло.

Уважаеми дами и господа, български политици, Вие все още имате шанс да не ми позволите да кажа някога “казахме ви, че това ще се случи”. Имате шанс да ме освободите от чувството, че съм “малцинство” в собствената си държава. Имате шанса да промените ситуацията, в която български семейства се налага да ограничават собствената си свобода, заради “тяхното” право на свободно придвижване.

Имате шанса да убедите родителите на 15 годишни деца, че могат да им позволят да се прибират сами от училище. Имате шанса да ни докажете, че живеем в мирна държава. И че държавата ни може да ни защити! Силно се надявам да не пропуснете този ШАНС!!!", пишат софиянци.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини Министерството на здравеопазването актуализира списъка на лечебните заведения, с които има сключен договор за предоставяне на лабораторни услуги. Списъкът включва общо 177 лечебни ...
  Новини На 2 юни по традиция почитаме паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България. Този ден се чества от 1901 година, когато на връх Околчица - лобното място на Ботев, се събират негови ...
  Новини За пети пореден път печелим парламентарни избори. Премиерът Бойко Борисов не изневери на стила си от последната година и анализира резултатите от изборите с видеовключване във фейсбук от двора ...
  Новини Днес православната църква чества паметта на мчнци Мина, Виктор и Викентий.Мина е бил войник, убит в Египет за Христовата вяра при император Диоклетиан (284-305 г.). Той е много известен великомъченик ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?