Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Понеделник
Юни 21
Начало arrow Крими arrow Янева и Ченалова се разминаха за разговора с „опраскването”

Янева и Ченалова се разминаха за разговора с „опраскването”

  Print E-mail
2015-11-18 20:30:56
източник: news.bg

Владимира Янева не си спомняла да е водила телефонни разговори с колежката си Румяна Ченалова като тези, чиито записи изтекоха в интернет.

Припомняме, на тях се чува как Янева споделя, че главният прокурор Сотир Цацаров бил натиснат от премиера Бойко Борисов да я „опраска".

Това стана ясно по време на лаконичен брифинг на водилата заседанието към Етичната комисия към Висшия съдебен съвет (ВСС) Даниела Костова и на колежката й Юлиана Колева.

Двете отказаха да дадат каквато и да е друга информация, тъй като другият участник в разговорите, а именно Ченалова не се е явила днес поради призоваване в ДАНС. От Етичната комисия не искали тя да научи от медиите какво е казала Янева.

Припомняме обаче, че на влизане в ДАНС Ченалова обяви, че такъв разговор наистина е бил воден, но тя не го е записвала. Това прави тезите на двете магистратки абсолютно противоположни.

Стана ясно, че от ВСС ще поискат от медията, разпространяваща записите, пълния звуков файл, тъй като до момента той изтичал парче по парче и това пречело на пълна проверка по случая.

Друга медия пък е написала, че знае кой е третият човек в записите и затова ВСС ще прати запитване за тази информация.

Стана ясно още, че Етичната комисия обмисля да иска от приложението „Viber" съобщенията между двете съдийки, тъй като те се пазели за срок от 30 месеца.

Междувременно, адвокатът на Янева обяви пред медиите, чеклиентката му била питана дали има куче, но не и за това какви са контактите й с премиера.

Така коментираният запис е незаконен, Янева не била инициатор на такъв запис. Тя няма спомен за проведени такива разговори и смята, че има манипулации - и във времето, и в пространството.

Това е тезата, която юридическият защитник на бившата шефка на СГС Антон Станков разви пред медиите.

По думите му пред етичната комисия на Висшия съдебен съвет с клиентката му не са давали подробни обяснения по изтеклия запис с колежката й Румяна Ченалова, защото станало ясно, чеимало вече предварителна проверка, която сигурно ще прерасне в досъдебно производство, в което Янева ще бъде поне свидетел.

От думите на Станков стана ясно, че питали съдийката дали има куче, тъй като в записите се чува такова, и тя потвърдила. От февруари тази година не се била виждала с Ченалова, преди това имали нормални колегиални отношения. Пред комисията Янева е признала, че контактувала е многократно със споменаваните в тези разговори лица, но само служебно.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Крими
  Новини По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на Бургас - ...
  Новини Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заявили, ...
  Новини Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в колата е била и приятелката на ...
  Новини Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дондуков", съобщи ...
  Новини Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще се бди за ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?