20 Април 2024 г. Събота

НСО-то размахва автомат и избутва кола в аварийната лента

2015-07-27 14:01:54
Младо семейство от Пловдив твърди, че е било засечено от автомобили на НСО, а водачът на кола от кортежа дори е размахвал автомат, разказва Нова телевизия.

Коста и Гергана Костови се прибирали от морето. Пътували с две коли – в едната майката и 3-годишното им дете, а другата в бащата.

Край Стара Загора, на километър и половина зад тях, те забелязвали кортеж на НСО с включени сирени да приближава бързо. В този момент обаче в движението по магистралата пред тях се включва ТИР, който буквално карал с 40 км/ч. Семейството се движило със 130 км/ч. Решили, че могат да изпреварят тира без да засекат кортежа.

"Изнесох се вляво, жена ми също. Но нейната кола е по-малка и ѝ трябваше повече време да набере скорост", разказва Коста Костов.

Автомобилът на Гергана не успял да изпревари ТИР-а достатъчно бързо и затова ескортиращият джип започнал целенасочено да я избутва в аварийната лента.

"Падна ми пердето и реших да ги догоня. Когато реших да се изравня с ескортиращата кола, бях засечен. Нормално. Това явно е в правилата. Но за да демонстрират показност, отвориха стъклото и показаха автомат, не беше към мен насочен, но показаха автомат "Калашников" и помолих да спрат, да кажат къде сгрешихме. Моята жена се разтрепера и спря колата", разказва Коста Костов.

Гергана позвънила на 112, но й обяснили, че няма как да спрат ескорта.

От НСО излязоха със специална позиция по казуса. В нея се казва, че при опит кортежа да изпревари двата автомобила на семейството, те започнали да изпреварват ТИР-а без подаване на светлинен сигнал и така са нарушили закона, според който трябва да се дава път на превозните средства със специален режим на движение. 

Според НСО с опитите си да ги догони Коста е създал предпоставки за ПТП. С цел да прекрати тези рисковани и незаконни действия на водача на БМВ-то, оперативният работник свалил стъклото и направил неколкократно знаци с ръка да намали скоростта и да се отдалечи от кортежа. 

Коста отбелязва, че самият той е бил 10 години под пагон, летял с изтребители. "Всички мъже под пагон са ерудирани и знаят какво е реална заплаха. Дали тази кола, която вървеше по средата на магистралата е истинска заплаха? И какво виждам аз, тези хора искат да убият моето семейство и нормално – ускорих да ги догоня, за да ги попитам кому е нужно това, защо?", пита Коста Костов.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати