Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Събота
Май 15
Начало arrow България arrow Таксиджиите масово не внасяли данъци и осигуровки

Таксиджиите масово не внасяли данъци и осигуровки

  Print E-mail
2015-06-29 22:05:10
източник: dnes.bg

98% от таксиметровия бранш не плащат осигуровки и данъци и от таксиметрова дейност в държавната хазна не влизат средства за това. Това обяви Димчо Иванов от таксиметровия синдикат „Авто -94“ - Варна, цитиран от „Фокус“.

Той разкри, че един превозвач прави месечни заверки на пътните книжки на шофьорите, като за това иска между 10 и 60 лева.
„Представите си, че превозвачът има 400 водача. Като заплатят 60 лева, това са 24 000 лева на месец. Това е най-чистият бизнес – без никакво капиталовложение, без никакви инвестиции, с един химикал и с един печат инкасират страшно много пари и това е години наред“, каза Иванов.

Той откри пропуски при приемането на Закона за автомобилните превози.

"Още тогава една шепа превозвачи станаха супер богати на гърба на таксиметровите шофьори. А те плащат единствено печата и лизинга на колата и абсолютно нищо друго, нито осигуровки, нито данъци. Те години наред не могат да ползват болнични, когато се разболеят, защото и здравни вноски не плащат“, каза още синдикалистът. 

Той обясни, че на шофьорите не им оставали средства за нищо от всички плащания към превозвачите. 

„Те нямат нито болнични, нито отпуски, те просто са роби, които работят така от много години – да мине ден, да дойде друг“, обобщи още Иванов.

Той прогнозира и че когато дойде време шофьорите да се пенсионират, те няма да получат пенсия и „ще трябва да ровят в кофите за боклук“.  Синдикалистът обвини за това всички правителства досега.
  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини За пети пореден път печелим парламентарни избори. Премиерът Бойко Борисов не изневери на стила си от последната година и анализира резултатите от изборите с видеовключване във фейсбук от двора ...
  Новини Днес православната църква чества паметта на мчнци Мина, Виктор и Викентий.Мина е бил войник, убит в Египет за Христовата вяра при император Диоклетиан (284-305 г.). Той е много известен великомъченик ...
  Новини Българската православна църква почита днес паметта на Свети архангел Михаил. Църковният празник е наричан от народа Архангеловден.Според православната църква Свети Архангел Михаил е един от ...
  Новини На 6 ноември почитаме паметта на Свети Павел, архиепископ Константинополски, на Света Клавдия и на Препдобния Лука Тавроменийски. - - Павел Солунянин, архиепископ Константинополски (Цариградски), ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?